© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

29 april 2016: Cheque voor Educatief Centrum Grebbelinie overhandigd

Zesde Aspergefestival Leusderweg met een opbrengst van € 2.825 een succes ondanks vakantieperiode en torenhoge aspergeprijzen

Na het overweldigende succes van voorgaande jaren organiseerde Rotaryclub Amersfoort-Regio ook dit jaar weer in samenwerking met enkele winkeliers van de Leusderweg het jaarlijks terugkerende Aspergefestival Leusderweg waarvan de opbrengst bestemd is voor een lokaal goed doel. Dit jaar vond het Aspergefestival Leusderweg plaats op zaterdag 7 mei (de dag voor Moederdag) en op zaterdag 14mei, de dag voor Pinksteren.

Het aspergefestival werd mede mogelijk gemaakt door winkeliers van de Leusderweg. Lucky's Groentehal kocht de asperges in, Wijnkoperij Henri Bloem verzorgde de inkoop van de wijn, Keurslagerij Rudolf Blom leverde de slagersachterham aan, De Kaasspecialist leverde de scharreleieren en leden van de Rotaryclub Amersfoort-Regio bakten zelf de aspergequiches en zorgden, deels met hun partners, voor de verkoop.

Klaar voor de start!

Twee Rotarypartners bespreken de verkoopprijzen.

We kunnen ondanks het feit dat beide zaterdagen in een vakantieperiode vielen en de toestroom van publiek daardoor sterk achterbleef terugkijken op een geslaagde actie. Dankzij de voortreffelijke samenwerking met de deelnemende lokale winkeliers en de brede inzet van de Rotaryleden en enkele van hun partners kon desondanks een prachtig resultaat behaald worden op gezellige bak- en verkoopdagen. De omzet was met ruim € 7.311 hoger dan vorig jaar (€ 6.778). Desondanks was de netto opbrengst lager door de historisch hoge aspergeprijzen dor het koude voorjaarsweer. Toch zijn we erg trots op het nettoresultaat van € 2.825 (tegen vorig jaar ruim € 3.170).

Dit bedrag komt net als de opbrengst van de voorgaande twee jaren ten goede aan het Jeugd EHBO Event (JEE) van de stichting JEE.

Een filmpje over dit in Dierenpark Amersfoort te houden Jeugd EHBO Event kunt u hier bekijken.

http://www.jeugdehbo.nl/.cm4all/iproc.php/reanimatie%20dpa.jpg/scale_800_600%3Bdonotenlarge/

Zo leert men er bijvoorbeeld reanimeren

http://www.jeugdehbo.nl/.cm4all/iproc.php/april%202014%20dpa%201.jpg/scale_800_600%3Bdonotenlarge/

U kunt meer over dit aspergefestival lezen op de speciale website.

Rotaryclub Amersfoort-Regio is blij dit goede doel te kunnen steunen en dankt eenieder die dit succes mogelijk maakte voor zijn of haar inzet!