© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

15 december 2022: Kerstlichtjes ontstoken

Kerstlichtjes ontstoken

15 december 2022: Kerstlichtjes officieel ontstoken in de kerstboom op de Varkensmarkt

Donderdagavond 15 december 2022 om 19u00 zijn de lichtjes van de kerstboom op de Varkensmarkt door wethouder Stegeman officieel ontstoken in aanwezigheid van Mieke van de Beek van de Gemeente Amersfoort en enkele leden van Rotaryclub Amersfoort-Regio waaronder voorzitter Pieter Wim Versluijs en organisator van de actie, Dennie van de Vijzel (hier met wethouder Stegeman in beeld).

Al vele jaren organiseert Rotaryclub Amersfoort-Regio een kerstlichtjesactie waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Dit jaar komt de opbrengst van de Amersfoortse Kerstlichtjesactie 2022 geheel ten goede aan activiteiten om oudere vluchtelingen te helpen integreren in onze maatschappij.

De vergeten oudere vluchteling

Niet alleen gezinnen, moeders en kinderen vluchten vanuit oorlogsgebieden in de Oekraïne en Syrië, maar Amersfoort huisvest óók bejaarden en ouderen die, alleen of met hun familie, hopen op een beter vandaag in onze stad. Hoewel er gelukkig heel veel projecten zijn om jongeren te helpen integreren, vormen ouderen een beetje een 'vergeten groep'. Terwijl juist zij onze hulp nodig hebben om onze taal, cultuur en stad te leren kennen en te integreren. Rotaryclub Amersfoort-Regio wil hier iets aan doen. Samen met u.

De Kerstlichtjesactie houdt in dat het aantal lichtjes dat gaat branden afhankelijk is van de bijdragen van zowel ondernemers als particulieren. Zij kunnen lichtjes à € 2,50 per stuk sponsoren, waarbij wij ondernemers zouden willen vragen om evenveel lichtjes te sponsoren als er werknemers in dienst zijn.

Hoe meer lichtjes, hoe meer geld voor het goede doel!

Niet alle kerstlichtjes zijn al gesponsord. Ook u kunt nog meedoen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze flyer.

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving