Wandelen voor Water 2016 - € 7.500

Vandaag hebben 170 scholieren van de Gooilandschool en Florencius € 5.000 bij elkaar gelopen in het kader van Wandelen voor Water. De Stichting Wilde Ganzen vult dit bedrag aan met € 2.500 waardoor er € 7.500 beschikbaar komt voor 335 mensen in Rwanda die voortaan schoon en veilig water krijgen.

 

Jarige Rotary Bussum organiseert uitje 130 alleenstaande ouderen

Vandaag hebben 130 alleenstaande ouderen de voorstelling Een midag met Dorus bijgewoond in theater Spant!. Zij kregen dit uitje cadeau van de Stichting Vier het Leven die daartoe in staat werd gesteld door Rotaryclub Bussum die dit jaar haar 75-jarig bestaan viert.

 

Rotary Bussum helpt BermBende op 21 maart

Dit jaar is de Bermbende Campagne zaterdag 21 maart, maandag 23 maart, dinsdag 24 maart, woensdag 25 maart, donderdag 26 maart en vrijdag 27 maart. Afsluiting van de schoonmaakweek is zaterdag 28 maart.
Bij de Bermbende voegen zich die dag tientallen leden van de Bussumse Rotary met het doel de omgeving van spoorwegstation Naarden-Bussum aan te pakken.

 

Wandelen voor water 11 maart 2015

Zo’n 100 kinderen van de Katholieke Montessori School uit de groepen 7 en 8 uit Bussum hebben woensdag op de Franse Kampheide een sponsorwaterloop gehouden voor de stichting Kansarmen Sri Lanka.
De kinderen liepen op de hei met 6 liter water op hun rug.
Met de loop werd niet alleen geld ingezameld, maar ook aandacht gevraagd voor het aanleggen van waterputten in Sri Lanka. Om de kinderen te laten ervaren hoe het is om niet de beschikking te hebben over stromend water uit de kraan, droegen ze zakken met 6 liter water mee tijdens de waterloop. Leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden moeten vaak dagelijks water halen en daar kilometers voor lopen.

Het initiatief voor de actie wordt mede gesteund door de Rotary Bussum.

 

Jarige Rotary Bussum reikt cheque uit aan Vier het Leven

Dichtbij.nl - Op zaterdag 14 februari reikte Rotary Bussum een cheque van 3750 euro uit aan Vier het Leven regio Gooi en Eemland met de opbrengst van een wijnactie die zij ter gelegenheid van hun 75 jarig jubileum hadden georganiseerd.

Dankzij deze bijdrage maakt Rotary Bussum het mogelijk veel gasten te laten genieten van de matinee 'Een middag met Dorus' op zondag 15 maart in Theater Spant! in Bussum. Ter plekke doneerde Rotary Hilversum er nog 500 euro bij.