© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Jong Ontmoet Oud (JOO)

JOO staat voor Jong Ontmoet Oud, waarbij wij samen met kinderen van de middelbare scholen in Bussum de ouderen uit de diverse verzorgingshuizen begeleiden en laten genieten van de eindejaarsmusicals op de scholen of in 't Spant. 

Samen met de middelbare school:

De meeste middelbare scholen organiseren ééns per jaar een aantal uitvoeringen van hun (eind)musical. Deze musical vindt vaak plaats op school en soms in een lokaal theater. Veel scholen vinden het leuk om de musical een keer extra te mogen opvoeren, andere scholen willen graag publiek bij hun generale repetitie of verwelkomen de ouderen bij een reguliere voorstelling.  

Scholen kunnen deze opzet ook gebruiken voor hun leerlingen die een maatschappelijke stage moeten doen: de leerlingen begeleiden dan de ouderen voor, tijdens en na de voorstelling, zij hangen bijvoorbeeld jassen op en halen koffie voor de ouderen.

Samen met de zorginstelling(en):

Voor een zorginstelling is het leuk om iets voor hun inwoners te regelen buiten de zorginstelling. Dat is niet altijd eenvoudig en daarom is de hulp van onze club zeer welkom. De activiteitenbegeleider wordt ingeschakeld en het personeel zet zich vaak vrijwillig in om deze avond te begeleiden.

Het vervoer:

Vervoer wordt verzorgd door onze clubgenoten. We brengen ouderen in eigen auto's van en naar de voorstelling. Voor de rollators en rolstoelen lenen wij bij een lokale stichting een rolstoelbus en bij de kinderopvang enkele groepsbussen voor 8 personen.

Het resultaat:

Een geweldige avond uit voor ouderen uit onze gemeenschap!