‘Het Verschil Gemaakt’!
Rotary District Manifestatie in Heiloo

Afbeelding met lucht, buiten

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheidZaterdag 9 juni, in alle vroegte op het Landgoed Willibrordus in Heiloo. Wat een mooie zonnige dag! De Cultuurkoepel stond er uitnodigend bij en opende de deuren. Rotarybanners, vlaggen en wielen wezen perfect de goede weg, samen met de splinternieuwe regiobanners die de route op de ‘markt’ markeerden.

De kramen vulden zich met een grote verscheidenheid aan attributen. De royale delegatie van Rotaryclub Hoorn hees zich in kleurrijke gewaden om zo aandacht te vragen voor hun prachtige Water voor Kenia project. Veel clubs presenteerden zich, of met hun unieke project, of met andere clubs in de regio een (groot) gezamenlijk project. Neem ‘Zaan de Wandel’ in de Zaanstreek en ‘Tour de Soes’ in de Noordkop! Klein gestart en nu grote, sportieve evenementen in hun omgeving, die tevens een grote bijdrage leveren voor belangwekkende goede doelen.

Goede-doelen-organisaties waren rijkelijk vertegenwoordigd! St. Leergeld, Dream4Kids, Bake for Life, Van Hulley, Tesselhuus en veel meer. Ze grepen alle kansen aan om zich te profileren en contacten te leggen met iedereen die geïnteresseerd was. Ze maakten afspraken om zich in Rotaryclubs te presenteren.

MON€Y SCHOOL reageerde op Facebook:

https://www.rotary.nl/d1580/nieuws/gouverneursbrieven/nieuwsflits2017-2018/nieuwsflits2017-2018-5.png

De eerste presentaties

Over interessante presentaties gesproken! Jack Groot, voorzitter van de District Rotary Foundation Commissie, bood een mooi overzicht van alle Rotaryclubs die het afgelopen jaar voor hun projecten een District Grant ontvingen. Met o.a. speciale aandacht voor End Plastic Soup Now!

Wordt dit initiatief van een groot aantal Amsterdamse Rotaryclubs
een groot(s) Rotary Internationaal project?

https://www.rotary.nl/d1580/nieuws/gouverneursbrieven/nieuwsflits2017-2018/nieuwsflits2017-2018-5.png

Het motto was:
DEEL en STEEL je ideeën!

Hanna Visser

Hanna Visser, lid van Rotaractclub Amsterdam en per 1 juli vicepresident van Rotaract Europa, kondigde negen bijzondere projecten aan! Van ‘Bijzondere stagiairs in de club’ door Rotaryclub Haarlemmermeer van 1852 via ‘Amsterdam Spinoza voor VONK’ naar de ‘MaalwaterRun&Walk’ door Rotaryclub Heiloo.

Afbeelding met persoon, vrouw, kleding, muur

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheidhttps://www.rotary.nl/d1580/nieuws/gouverneursbrieven/nieuwsflits2017-2018/nieuwsflits2017-2018-5.png

Het slotwoord ‘Effectief veranderingen tot stand brengen’ was aan Eva Rovers. Ze was onder de indruk van alle presentaties in woorden, beelden en materalen. Haar adviezen, die ze ook in haar boek ‘Praktivisme, een handboek voor heimelijke rebellen’ geeft, zijn bijzonder inspirerend voor onze Rotaryclubs!

Laat dat nu het jaarthema 2018-2019 zijn van Rotary International! ‘Be the Inspiration’ of liever INSPIREER!

https://www.rotary.nl/d1580/nieuws/gouverneursbrieven/nieuwsflits2017-2018/nieuwsflits2017-2018-5.png

Afbeelding met lucht, buiten

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheid