© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

.

De PETS is de voorbereiding op het clubvoorzitterschap en we zijn blij dat we, dankzij de versoepelingen, met de ruim 80 inkomende clubvoorzitters, regiovoorzitters, district commissievoorzitters en sprekers live bij elkaar mogen komen in het Amsterdam Art Center. Dat belooft een mooie start van het Rotaryjaar 2022- 2023 te worden.

Centraal tijdens de PETS staat natuurlijk het nieuwe Rotary jaarthema IMAGINE Rotary van Jennifer Jones, de Rotary International President Elect.  

Het ochtendprogramma is exclusief voor de inkomend clubvoorzitters. 's Middags zijn vanaf 13.00 uur ook de medebestuurs- en clubleden, Rotaractors en geïnteresseerde leden van harte welkom.

OCHTENDPROGRAMMA  

INKOMEND VOORZITTERS

09.00 - 13.00 uur inclusief lunch


Je bent vanaf 09.00 uur van harte welkom en om 09.30 uur opent onze gouverneur Harald Been de PETS en gaan we aan de slag. Op het programma staan de volgende onderwerpen:


Tijdens de Pre-PETS is gevraagd om per regio met een gezamenlijk inspirerend project of idee te komen voor een van de volgende onderwerpen: 100 jaar Rotary in Nederland (in januari 2023 bestaat RC Amsterdam 100 jaar), Ledenbeleid of Duurzaamheid en dat tijdens de PETS te presenteren.

Het gaat hier om gezamenlijke regioprojecten

 • Het Rotary Jaarthema IMAGINE Rotary
 • Covid19 en PolioPlus
  Emma Groenen, RC Zonhoven Past District Governor, EndPolioNow Coördinator Nederland en België
 • Hoe vitaal is jouw club
  District Commissie Ledenbeleid 
 • Inspiratie uit de regio's
  korte presentaties

MIDDAGPROGRAMMA

DUURZAAMHEID & LEEFOMGEVING: WAT IS JOUW IMPACT?

13.00 - 16.00 uur met een afsluitende borrel


Na het welkom door onze gouverneur Harald Been is er een plenair gedeelte, gevolgd door een ronde met 4 workshops en sluiten we de middag af met de District Assembly.  

Op het plenaire programma de volgenden onderwerpen :

 • Duurzaamheid, hoe staat het met jouw footprint
  Duurzaamheid, een zeer belangrijk focusgebied niet alleen voor Rotary en Rotaract maar voor ons allemaal, tijdens deze interactieve sessie leren we veel over onze eigen footprint en wat we als Rotary kunnen doen.  
 • Nieuwe clubvormen
  Sessie over de nieuwe clubvormen, welke nieuwe mogelijkheden zijn er, hoe kun je inspelen op de behoefte van potentiële leden in jouw lokale omgeving, hoe kun je daar als club mee aan de slag.

Workshops

 1. Vocational Service, zonder Vocational geen Rotary
  Dat Vocational, de ethische overwegingen in ons doen en laten, dé leidraad is voor ons Rotary handelen, weet iedereen. Maar weet je ook wat Vocational voor jou als kersverse clubvoorzitter inhoudt?
  En weet je hoe Vocational een prachtig middel kan zijn om te gebruiken bij het werven van nieuwe leden, de keuze van community projecten en als bindmiddel van je eigen club of bij het oplossen van dillema's?

 2. PR en Communicatie: Vertel je verhaal, laat zien wie je bent
  Bij Rotary (en Rotaract) kun je op heel veel manieren bijdragen aan goede doelen, dichtbij en ver weg. We zijn People of Action. En dat dragen we uit. Ook om te laten zien dat Rotary een prima club is om je bij aan te sluiten. Hoe breng je jouw clubactiviteiten slim onder de aandacht? Wat is jouw verhaal? 

 3. Wat kan Rotary leren van Rotaract? 
  Succesvolle projecten waarbij Rotaract-  en Rotaryclubs samenwerken, zijn inspirerend. Vaak komt het initiatief vanuit Rotary, er zijn ook mooie voorbeelden waar Rotaract de projectleider is. Op basis van gelijkwaardigheid samenwerken en leren van elkaar. Daar zijn al een aantal mooie voorbeelden van; hoe doet Rotaract dat en wat kan Rotary ervan leren?  

 4. The Rotary Foundation
  Wist je dat de Rotary Foundation een van de grootste goede doelen organisaties is, hoe zit dat ook alweer, wat zijn de focusgebieden, hoe kan mijn club meedoen, waarom doneren en hoe kan je een project aanmelden voor een grant, bij wie kan ik dan terecht.
AANMELDEN