© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

Het is 9 maart 2024,
een mooie zonnige zaterdag in Santpoort.


Op het prachtige landgoed Duin & Kruidberg vindt de jaarlijkse PETS van District 1580 weer plaats.


Vanaf 9 uur komen de eerste gasten binnen. Ze worden hartelijk verwelkomd door gouverneur Hans Ruck en inkomend gouverneur Ilja Borgart. De regiovoorzitters drinken een kopje koffie met "hun" inkomende voorzitters. Daarna nemen ze plaats aan de eigen regiotafel in de grote zaal en om 9.30 uur opent Hans Ruck de PETS en geeft al snel de microfoon door aan Ilja Borgart.

Zij presenteert het Jaarthema, stelt de staf, regio-voorzitters en commissie-voorzitters voor en geeft een toelichting op het meerjarenplan 2024-2027.

En daarna begon de magie van Rotary . . . .

1 / 23

Klik op de foto

Hieronder staan 2 presentaties uit het ochtend-programma

PRESENTATIE JAARTHEMA

DGE Ilja Borgart

DISTRICTSCOMMISSIES

De commissies stellen zich even kort voor


DE ASSEMBLY EN DE WORKSHOPS


-
-
-
-
-DG Hans Ruck opende de Assembly.

Hij blikte terug op het afgelopen clubjaar en besprak verschillende onderwerpen. Hij bedankte IPDG Madelon Schaap voor haar enorme inzet voor de viering van 100 jaar Rotary in NL, die succesvol werd afgesloten met de opening van het Voedselbos in Hulst op 16 maart 2023.

Om het voedselbos te financieren, zijn er veel puzzels van 100 jaar Rotary verkocht. Er zijn echter nog genoeg puzzels over. Hans deed daarom een aanbieding aan de clubs die aanwezig waren: 10 puzzels voor €150 in plaats van €250. De puzzel is een leuk cadeau voor gastsprekers!

PRESENTATIE DG HANS RUCK

Clubbezoeken:

 • Hans vindt dit een erg leuk en inspirerend aspect van zijn gouverneurschap.

Ledenaantal district:

 • ons district heeft gelukkig een stabiel aantal leden.

Landelijk:

 • er wordt hard gewerkt aan een verdere digitalisering en professionalisering van onze landelijke organisatie.

Oproep aan de inkomend voorzitters:

 • primair draait het voor leden om clubbeleving.

Ben Ewals introduceerde zichzelf als de kandidaat-gouverneur voor 2026-2027. Ben is 63 jaar oud, heeft de classificatie architectuur en is sinds 2005 lid van RC Haarlemmermeer van 1852. Hij is momenteel de interim-voorzitter van de District Jeugd Commissie.

De aanwezige leden steunden zijn kandidatuur met een applaus. Vervolgens stelde Lieke Prinsze (nu DGN) zich (nogmaals) kort voor aan de vergadering.

DGE Ilja Borgart presenteerde de begroting voor haar gouverneursjaar 2024-2025, zoals gebruikelijk. Ze verwacht iets minder leden en dus ook iets minder inkomsten. Het positieve is dat de afdracht aan de RAN dan ook iets lager zal zijn.

Het eigen vermogen van ons district is momenteel ongeveer € 136K, wat boven het geadviseerde EV van €100K ligt. De strategie voor de komende jaren is om het vermogen geleidelijk te verlagen naar dit niveau. De vergadering keurde de begroting goed.

Ilja bedankte de staf, de District Raad, haar club en haar gezin voor hun steun en hulp om deze PETS tot een succes te maken.

DG Hans Ruck sloot deze Assembly.

Snel door naar de koffie, want in 2 rondes workshops krijgt iedereen de gelegenheid de aanwezige Rotary-kennis weer up-to-date te brengen. Het is tenslotte een "training seminar". De afkorting GETS (Governor Elect Training Seminar) wordt vanaf volgend clubjaar vervangen door GELS (Governor Elect Learning Seminar). Voor ons beslist in Amerika, Learning ipv Training, helemaal in het straatje van het Rotary Learning Center →.


Podcast met Stefanie Urchick
RI President Elect

Sinds ze in 1991 Rotarian werd, heeft ink. President Stephanie Urchick de organisatie in vele rollen gediend, waaronder als directeur, trustee van de Foundation en voorzitter van de RI Strategic Planning Committee en de Centennial Celebration Committee van de Foundation. Ze is Major Donor van de Rotary Foundation en lid van de Bequest Society.

 • PR & Communicatie
 • Action Plan
 • Vocational Service
 • Jeugd

 • Duurzaamheid
 • Ledenbeleid
 • The Rotary Foundation
 • Girls empowerment

PR & COMMUNICATIE

ACTION PLAN

JEUGD

GIRLS' EMPOWERMENT

DUURZAAMHEID

LEDENBELEID

ROTARY FOUNDATION


VEEL SUCCES VOOR ALLE INK. VOORZITTERS
EN TOT VOLGEND JAAR !!