© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

regio I (Friesland)zomerfestival
Haulerwijk


We willen gezamenlijk met de jongeren een zomerfestival voor het gehele dorp en omstreken organiseren. Denk hierbij aan muziek, straattheater, kinderplein, braderie en horeca. Ook gaan de jongeren sportclinics geven. We vragen verenigingen en ondernemers uit onze regio om dit samen met ons te realiseren. 

zie website

Dutch junior ballet competition


- Het bevorderen van klassiek ballet en dans in het algemeen.
- Het enthousiasmeren van jonge dansers om een stapje verder te gaan.
- Het enthousiasmeren van ouderen (dansers) om bezig te zijn en blijven met dans.
- Samenwerking tussen jong en oud in de dans.
- Creëren van een podium voor jonge, klassiek en modern geschoolde dansers.

 <zie website>

regiowinnaar:


Jongerenwerkvakantie Mahanaïm-Remeti-RoemeniëIn de meivakantie organiseren wij met een groep jongeren een werkreis" naar het dorpje Remeti in Roemenië. In Remeti gaat de groep helpen met het verbeteren van het Mahanaïm vakantiekamp voor kansarme kinderen uit de naburige stad Oradea. Naast het klussen in het vakantiekamp, zullen groepjes jongeren ook meelopen met sociaal/jongerenwerkers in Oradea.


regio II (Groningen)World Servants Haren
naar Nepal


In de zomer van 2022 gaan drie meiden uit Haren (Groningen) naar Nepal om te bouwen aan verandering. Samen met andere jongeren uit heel Nederland gaan ze met de organisatie World Servants op pad. In Nepal worden twee klaslokalen gebouwd om het onderwijs daar verder te ondersteunen. Naast het bouwen wordt er ook kinderwerk gedaan en zullen we in gesprek gaan met de bevolking die daar woont en gebruik zal gaan maken van de nieuwe lokalen.

zie  website


Educatiecentrum Bostuin


Educatiecentrum de Bostuin, gevestigd in Blijham zet zich in voor groen onderwijs in het PO. De docenten en leerlingen zijn welkom op het terrein van de Bostuin, wat voor verschillende doeleinden wordt gebruikt. De lessen worden gekoppeld aan het desbetreffende seizoen. Waardoor de leerlingen verschillende onderwerpen behandeld krijgen. De Bostuin koppelt de lessen aan het curriculum waar de klas op dat moment mee bezig is. Zo wordt de theorie aan de praktijk gekoppeld. Dit doen we ook op en rond de locatie van de scholen, want natuur is overal en buiten kan alles.

 zie website

 

Expeditie Noord


Expeditie Noord is een intensief studiekeuzeprogramma voor jongeren uit Friesland, Groningen en Drenthe. Een uitgekiend programma op basis van de loopbaancompetenties, waarin jongeren aan de slag gaan met de vragen wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, hoe kom ik daar en wie kan me daarbij helpen?

zie website

regiowinnaar:


petje af EemsdeltaBij Petje af ontdekken nieuwsgierige kinderen van 10 t/m 14 jaar op zondag de wereld. Het programma biedt kansen aan kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. De kinderen vergroten hun zelfvertrouwen, ontdekken hun talenten, ontmoeten nieuwe mensen en verbreden hun perspectief voor de toekomst.

<naar website...>


MOW kinderbestuur


Met het aanstellen van een kinderbestuur krijgt een -roulerend- aantal kinderen de kans om te participeren in het museum. Hun taken liggen binnen de organisatie maar strekken zich uit tot ver daarbuiten en bieden ruimte aan kinderen met uiteenlopende achtergronden, vaardigheden en beperkingen. Zij leren niet alleen van het museum maar ook van elkaar. En het MOW leert van hun! 

<zie website>


talentenklas kielzog muziekschool


Samen met de Rotary Hoogezand is Kielzog een project gestart om jong muzikaal talent in Midden-Groningen te ondersteunen. Deze Talentenklas een lang gekoesterde wens. Talent is een breed begrip. Het gaat om het ontwikkelen van talent bij leerlingen die laten zien dat ze heel gemotiveerd zijn en die ook een beetje extra muzikale aanleg hebben. De talenten hoeven echter niet al op topniveau te presteren. Voor elk talent wordt een programma op maat samengesteld.

kindervakantieweken district noord


Sommige kinderen uit de provincie Groningen, Drenthe en Friesland kunnen om medische, financiële of sociale redenen niet op vakantie. Speciaal voor deze kinderen organiseert Humanitas tijdens de zomervakantie speciale vakantieweken. Een team van vrijwilligers onderneemt activiteiten met de kinderen, verzorgt het programma en biedt ze een fijne vakantie met leuke activiteiten, ontspanning en contact met andere kinderen.

 <zie website>


spelweek boven pekela


De Spelweek Boven Pekela is een prachtig vrijwilligersinitiatief : 40 vrijwilligers (waaronder 20 jongeren 16-27 jaar), 120 kinderen in de leeftijd van 6-13 jaar, een fantastische zomervakantieweek vol spanning, avontuur, sport, spel, lol en gezelligheid. Voor vele deelnemers vaak een feest van herkenning, hutten bouwen, speurtochten, sportieve activiteiten, een dagje met de bus naar een pretpark, een talentenshow, een heus waterspektakel en ’s avonds lang op mogen blijven om mee te kunnen doen aan de spooktocht.

  <zie website>


regio III (Drenthe)regiowinnaar:


ranger dierenweide stroomdal BeilenKinderen en jeugd hebben een belangrijke rol in de exploitatie van de dierenweide. Via de methode van "meester - gezel" leren kinderen "het vak" en als ze 12 zijn mogen ze rangers worden.Ze krijgen dan de verantwoordelijkheid over het werk en de jongere kinderen. Om ranger te worden moet je scholing volgen.

<zie Facebook...>

kabouterbos Odoorn


Het doel is het realiseren van een kabouterbos, waar kinderen tot 8 jaar spelenderwijs kunnen leren. Het bos wordt ingedeeld in 10 thema’s, waar de kinderen op het gebied van bijvoorbeeld tellen, letters, dieren, bomen, muziek, vervoer, beroepen fruit, het weer en jaargetijden. Spelenderwijs leren in een echt bos. Ook sluiten veel thema’s aan bij een echt bos. Bij elk thema kunnen de kinderen laagdrempelige opdrachten doen. De basisschool is om de hoek en is ook erg enthousiast over het project. De jonge kinderen op school kunnen ook gebruik maken van het bos.


samen zeilen met
en zonder beperking


Ons project is dat we jeugd/jongeren met een lichamelijke beperking samen willen laten zeilen met onze jeugdzeilers. Omdat we geen onderscheid willen maken in de breedste zin des woords. Eenmaal op het water is er geen verschil. Daarnaast zou het fantastisch zijn dat sporters gewoon samen kunnen sporten. Geen aparte groep, maar juist in één groep.

 <zie website>

talentenjagers


Talentenjagers is dé plek voor nieuwsgierige kinderen! Kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool in Hoogeveen kunnen kennis maken met boeiende leefwerelden. Ze krijgen de kans om een kijkje te nemen achter de schermen bij verschillende beroepen. Dit helpt hen om hun wereld te verbreden, zelfvertrouwen op te doen en erachter te komen waar zij in uitblinken.

 <zie website>


compositie Drents jeugdorkest


Wij zijn het Drents Jeugdorkest, een harmonieorkest voor jeugd van 14-30 jaar. Wij bieden enthousiaste en getalenteerde jeugd een plek om samen uitdagende en mooie muziek te kunnen maken. Leden kunnen zich niet alleen muzikaal, maar ook organisatorisch ontwikkelen. Het bestuur, het organiseren van concerten, promotie en sponsoring wordt allemaal gedaan door leden van het Drents Jeugdorkest.

 <zie website>


regio IV (NW-Overijssel/Flevoland-N)regiowinnaar:


sint voor elk kindWij organiseren jaarlijks een Sinterklaasfeest in het Agora theater in Lelystad. Door een ontmoeting met Sinterklaas te combineren met een theatervoorstelling, stellen we de kinderen in staat mee te doen aan een traditie en tegelijkertijd een culturele activiteit bij te wonen.

<zie website...>

sociale activering jongeren


De stichting maakt het mogelijk dat aanvullend op de gemeentelijke regelingen jongeren uit gezinnen met weinig financiële draagkracht zich verder kunnen ontwikkelen en deel kunnen nemen aan het sociale leven. 

 <zie website>


kinderrevalidatie- en zorgcentrum SKB


Het KinderRevalidatieCentrum helpt kinderen met een beperking hun zelfredzaamheid te vergroten. Wij richten ons op 4 pijlers. De belangrijkste Pijler is de fysiotherapie, met een specifiek ontwikkelde fysiotherapie brengt het revalidatieteam de kinderen letterlijk en figuurlijk weer in de benen. Soms zijn operaties onvermijdelijk...

 <zie website>

jonge mantelzorgerskamp


Kinderen en jongeren die opgroeien met een ziek, beperkt of verslaafd gezinslid noemen we jonge mantelzorgers. Deze jonge mantelzorgers hebben vaak extra (zorg)taken, maken zich regelmatig zorgen en moeten soms zorg en aandacht missen. Alle kinderen verdienen het om onbezorgd op te groeien, ongeacht de thuissituatie.