© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

Where is Rotary going?

"I'll tell you where Rotary is going:
It's going to lunch!"

--George Bernard Shaw


Het verhaal gaat, dat Shaw in 1921 een uitnodiging om een lezing te houden afsloeg met de woorden: "Ik hoef niet helemaal naar Edinburgh om te weten waar het heengaat met Rotary. Dat kan ik u zo wel vertellen. Rotary gaat gewoon lunchen, en dat is wat mij betreft ongeveer zo ver als ze in dit land ooit zullen komen!"

Hij doelde op de conventie van Edinburgh, waar de luiken naar de wijde wereld werden opengezet met het trots formuleren van de avenue international service. 

(Overigens werden tijdens deze conventie vrouwen in de meest botte bewoordingen buitengesloten. Die waren goed genoeg als decoratie en om koffie rond te brengen, maar lid van Rotary zouden zij NOOIT worden.)

Gelukkig is er sindsdien veel veranderd...


VROUWEN IN ROTARY...


MEER OVER ONZE GESCHIEDENIS


MEER OVER ROTARY VANDAAG...

 
onze kernwaarden

Wat Paul Harris in 1905 voor ogen stond, was een club van integere beroepsbeoefenaren uit alle hoeken van de samenleving, met het doel kameraadschap aan te kweken, als basis om gezamenlijk goede dingen te doen in de samenleving.
 
De wereld van nu ziet er totaal anders uit dan de wereld van 1905, maar de basis van Rotary is door de jaren heen hetzelfde gebleven, en is een weerspiegeling van onze kernwaarden
virtuele rondleiding Rotaryhoofdkwartier

 

 

Rotary verenigt wereldwijd meer dan een miljoen mensen in 35.000+ clubs rond deze idealen. Rotary in Nederland telt circa 500 clubs met in totaal ruim 16.000 leden. Die ontplooien de mooiste activiteiten voor een ander, vaak in de buurt en achter de schermen. Van vluchtelingenhulp tot vakantieplezier voor álle kinderen, van wereldwijde poliobestrijding tot brunch voor mantelzorgers... 
onze visie

Vanuit die visie ondernemen we actie, lokaal en wereldwijd. Elke dag steken onze leden hun passie, integriteit en intelligentie in het voltooien van projecten met een blijvend effect. 16.000.000 uren vrijwilligerswerk per jaar! We blijven volhouden totdat we echte, duurzame oplossingen leveren.

 
onze prioriteiten

 


MEER INFORMATIE...

 
ons plan van actie

voor de komende jaren


MEER INFO...