© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Voetbalveld - de opening

Vrijdag 5 april jl. vond de opening plaats van het kunstgrasveld bij SBO De Wissel. 

Onder het geschal van de tune van de Champions League kwamen die middag alle kinderen van de school SBO De Wissel naar buiten gelopen. Bij het naast het schoolplein gelegen gloednieuwe kunstgrasveld werden zij opgewacht door veel ouders en andere belangstellenden. Als ware kampioenen betraden de scholieren onder luid applaus het veld.

Met een fraaie speech waarin de kinderen werden geroemd, opende burgemeester Gilbert Isabella officieel het nieuwe veld. Daarna nam hij in pak en met ambtsketting om spontaan plaats in het doel en mochten de kinderen tot hun grote vreugde een penalty nemen tegen de burgemeester! Daarna pakte hij met enkele kinderen een grote kist uit met nieuw sport- en spelmateriaal om te gebruiken op het nieuwe veld.

Directrice Saskia Schouten legde aan het aanwezige publiek uit wat sport betekent voor kinderen van haar school. De voorzitter van Rotary Club Houten-Castellum (RCHC) Auke de Wit vertelde dat deze Rotaryclub zich al sinds jaar en dag inzet voor de jeugd van Houten en daarom blij en trots is met het resultaat. Martijn Wiena vertelde namens de buurt dat er sinds de ingebruikneming van het veld vorige week direct dagelijks door veel kinderen gebruik van wordt gemaakt.

Vervolgens onthulde wethouder Ria Frowijn (portefeuilles onderwijs en sport) het bord waarop alle donerende bedrijven en instellingen genoemd zijn. Daarvan waren de meesten tijdens dit event vertegenwoordigd.

Na de lunch betrad het leerkrachtenteam het veld om het op te nemen tegen een gecombineerd team van leden van RCHC en ouders van de buurtkinderen. Onder luid gejuich van de kinderen werden de onderwijzers in een bloedstollend spannende wedstrijd aangevuurd naar een 8-7 overwinning.

Het was een geslaagde en memorabele opening van het kunstgrasveld.


Meer informatie over dit project.

Veel bedrijven hebben hierbij een ‘steen’ bijgedragen en die willen we graag natuurlijk bedanken! Samen hebben we dit gigantische project volbracht!!

Bedankt: Ebiqs Foundation, ONVZ, Profi Pendi, Rabobank, Copper Design, Nationale postcode loterij, Teenstra Foundation, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Kuijpers, Dokter Jones, Bos Machines B.V., Barten Groep, Pique financiële diensten, Dekker OGB, De Wit Ventilatoren BV, De Engel Houten, OLVB Houten, Mastergrass, Club Piazza Sports, Kar. Houten, Kamermans Beheer, Fysiotherapie de Molen, Marco Kleijn, Telecompaper, Timmer- en Onderhoudsbedrijf van Dort B.V., MKS Schilderwerken, Esman hoveniers, de wijk Schonauwen, de Gemeente Houten en de leerlingen, directie & leerkrachten van de Wissel.

De opening in de pers:

https://www.houtensnieuws.nl

https://omroeplekstroom.nl

https://www.ad.nl/houten