© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wandelen voor water

Wandelen voor Water 2019

Jaarlijks wordt rond de “WereldWaterdag” de actie “Wandelen voor Water” georganiseerd door Simavi. Sinds 2014 organiseert de Rotaryclub Houten Castellum deze actie in Houten. De afgelopen jaren hebben de Houtense schoolkinderen circa € 30.000,-- opgehaald en veel leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden geholpen aan schoon drinkwater.

Op de wandeldag lopen de kinderen uit groep 7 en/of 8, gesponsord door familie en vrienden, 6 kilometer met 6 liter water op hun rug. Zo ervaren zij wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden dagelijks moeten doen om aan schoon drinkwater te komen.

Daarnaast komt er een gastdocent op school een speciale les geven over het project “Wandelen voor Water”. Een leerzaam project voor de kinderen, want in veel derde wereld landen is het iedere dag weer een uitdaging om aan voldoende veilig en schoon drinkwater te komen.

Woensdag 3 april 2019 hebben we met de basisschool De Fontein, Berg en Bosch School en de Van Harte School weer gelopen en circa € 4.500,-- opgehaald. Hiermee is wederom een bijdrage geleverd aan een schoon drinkwaterproject in Afrika,100% van de opbrengst gaat naar dit project.

 

Afbeelding met persoon, buiten, boom, grond

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met grond, persoon, bagage, buiten

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving