Startpagina Rotaryclub Nijkerk

Activiteiten van Rotary Nijkerk

De leden van Rotaryclub Nijkerk zijn actief en staan met beide benen in de Nijkerkse maatschappij.


Het hele jaar door organiseert Rotary Nijkerk activiteiten. Hiermee proberen we op een leuke manier mensen te laten zien wat Rotary doet en geld in te zamelen voor de goede doelen die wij ondersteunen. Hieronder een aantal (twee)jaarlijks terugkerende evenementen. Op onze Facebookpagina worden activiteiten onder de aandacht gebracht en wordt aangegeven hoe je kunt deelnemen.

ACTIVITEITEN IN 2019:

- 6 juli 2019 - Stadsgolf  

ACTIVITEITEN IN 2018:

17 september 2018 - Groot Nijkerks Dictee

-  21 september 2018 - Golftoernooi

-  22 september 2018 - Drakenbootrace

Projecten van Rotary Nijkerk

Rotary Nijkerk organiseert niet alleen diverse activiteiten om geld in te zamelen, maar heeft ook diverse projecten onder zijn hoede.

 

Cultuur in Nijkerk

Rotary Nijkerk maakt bijzondere culturele avonden mogelijk. Een mooie samenwerking met diverse partners in Nijkerk: Boekhandel Roodbeen, Verhoog muziek, Coava en Rotary Nijkerk. In 2016 een lezing o ver het bijzondere boek RIJKS en in 2017 een muzikale Bach-avond.

 

Water en sanitatie

Rotary Club Nijkerk onderhoudt al ruim 60 jaar een nauwe vriendschapsband met RC Meschede-Warstein in Duitsland. Meermalen per jaar komen beide clubs bij elkaar. Om deze vriendschap te benadrukken hebben de clubs gezamenlijk een project van Habitat for Humanity in Cambodja ondersteund. In november 2016 ondernam een gezelschap bestaande uit 19 Nederlandse en Duitse Rotarians en partners een bouwreis naar Siem Reap. Naast het bouwen van een huis en 6 toiletten en vijf dagen, hebben ze ook nog een school bezocht en daar aan 200 kinderen tandenpoets- en handenwas-les gegeven. Omdat sanitatie een van de speerpunten is van Rotary. In 2018 gaat de gezamenlijke bouwreis naar Sri Lanka.

 

Vlielandkamp

Al sinds 1972 organiseert de Stichting Rotary Vlielandkamp jaarlijks het vakantiekamp voor kinderen die, om uiteenlopende redenen, zonder het kamp niet met vakantie kunnen. Meer dan honderd kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar gaan, verdeeld over twee perioden van tien dagen, mee naar het eiland Vlieland en hebben daar een onvergetelijke vakantie. Uiteraard draagt Rotary Nijkerk hier ook aan bij.

 

Handen uit de mouwen

Tijdens de “Week van het Werk” in 2017 dineerden statushouders met vakgenoten in het Stoomgemaal Arkemheen. Rond de 20 statushouders, die er aan toe zijn om aan het werk te gaan of werkervaring op te doen, werden in het stoomgemaal gekoppeld aan iemand die hun beroep uitoefent in Nijkerk. Een Syrische timmerman werd aan een timmerman uit Nijkerk gekoppeld. De avond werd georganiseerd door de gemeente in samenwerking met Vluchtelingenwerk en de Nijkerkse Uitdaging. In het “Pop Up restaurant” werd gekookt door de Rotary Nijkerk.

Leden van Rotary zijn welkom op donderdag