© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotex weekend Giethoorn 2016

In het weekend 11 tot 13 maart 2016 hebben wij weer een rotex weekend georganiseerd voor de inbounds. Dit weekend speelde zich af in Giethoorn, waar we met de hele groep in een groot huis op een eiland zaten.

Cooper uit Amerika schreef een verhaaltje over dit weekend.

Dit weekend gingen wij met z’n alle naar het kleine Venetia van Nederland. Het weekend begon in twee aparte delen voor iedereen. De mensen die noordelijker dan Steenwijk wonen moesten samen rijden, en de mensen die zuidelijker dan Steenwijk wonen moesten samen rijden vanuit Utrecht of Amersfoort. De reis duurte wel lang want het twee uren reistijd was, maar goed wij waren bij het station voor vijf uur. Toen iedereen bij het station aangekomen was, gingen wij naar onze eiland waar de rest van het weekend doorgebracht werd.
De eerste avond hadden wij alleen een spelletje gespeeld waar over Nederlandse vragen ging. Een paar vragen waren echt moeilijk. Ook de box had een timer waarbij een tulp zou uitspringen als je niet snel genoeg de vragen antwoordde. Daarna aten wij met z’n alle spaghetti met vleessaus. De eerste avond was wel gezellig en leuk om met de andere uitwisseling studenten te spreken. Wij gingen naar bed om één uur en moest vroeg de volgend dag op.
Zaterdag stonden wij om half negen op. Daarna, hebben de jongens de tafel gedekt en de eten uit gezeten. Wij aten voor rond een uur of zo toen gingen wij naar het boot toe. Wij gingen allemaal naar het moeras om bomen te hakken en weghalen. Het was wel nat en koud, en meest van ons waren niet geprepareerd met goede schoenen dat tegen de water nog dicht kon blijven. Dus, hadden meest van ons koude natte modderige voeten. Binnen 15 minuten het werd niet zo erg, want wij zo goed bezig waren dat wij opgewarmde hadden. Het was echt een workout en ik had serieus spierpijn overal mijn hele lichaam. Ook de hele dag hebben wij met tandem fietsen gefietst. Dat was echt helemaal top en ik dacht dat het moeilijk zou zijn, maar dat was echt niet waar. Ik had een klein ongeluk met een andere fiets waarin mijn partner afgesprongen was. Maar wat grappig was is dat ik wist niet dat mijn partner, die achter mij zat, afgesprongen was, dus ik bleef gewoon lekker door fietsen. Maar na een minuutje voelde ik dat zij niet daarbij was, en ik moest haar ophalen. Wij fietsten terug naar Giethoorn en daarvan opgehaald werden. Wij gingen terug naar het eiland. Toen wij terug bij onze eiland waren, hadden wij brownies gebakt. Mijn groep heeft de avondeten gekookt en de tafel gedekt. Het was wel lekker curry kip met rijst. Daarna spelden wij stoelendans en ik won. De rest van de avond was gevuld met kletsen en chillen. Wij gingen naar bed rond twee uur en de volgende dag om 9 uur opstonden.
Op zondag brachten wij de boten uit aan het water. Wij gingen naar de volgende eiland en een paar mensen liepen door het water. Daarna was het weekend voorbij en wij moesten naar huis gaan.
Dit weekend was zo gezellig, en super leuk om iedereen weer te zien. Wij zijn een heel goed bevriende groep en zij zijn zoals een gezin voor mij. Dit weekend was onze laatste Rotex weekend maar gelukkig niet onze laatste keer samen.

Meer foto’s zijn vinden op onze Facebook en in het Fotoalbum.