© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Nog mooiere opbrengst voor Mercy Ships!

Actie Rotary Schoonhoven voor Mercy Ships zeer succesvol

Webmaster

Samen met 8 andere clubs is USD 137.000 ingezameld!

Rotary Club Schoonhoven heeft samen met andere Rotary clubs in Europa, Australië en Africa met succes geld ingezameld voor het hospitaalschip Africa Mercy van Mercy Ships, het grootste particulier varende ziekenhuis ter wereld.

Samen met Rotary clubs uit Dordrecht, Rotterdam-Zuid, Antwerpen-Noord, Brussel-Ninove, Parijs, Keulen, Douala en Sidney is een bedrag van in totaal USD 137.000 opgebracht. Dit bedrag zal geheel ten goede komen aan het scholen van lokale zorgspecialisten en zorgmedewerkers. De actie is in lijn met de bijdrage die Rotary wenst te leveren aan het bestrijden van ziektes, één van de zes doelstellingen van Rotary wereldwijd.

RC Schoonhoven heeft de opbrengst van een door deze club georganiseerde uitvoering van de Messiah van Händel in december vorig jaar gedoneerd. Omdat het project voldeed aan strenge criteria van een “Global Grant” kon het bovendien rekenen op de steun van Rotary International om het door de clubs bijeengebrachte bedrag te vermeerderen waardoor de totale bijdrage vanuit de actie is gestegen tot USD 137.000.

Henk van de Rest, lid van Rotary Club Dordrecht en samen met mede-lid Marco Stehouwer, trekkers van de actie in Nederland: “Met deze actie maken we het mogelijk voor Mercy Ships om in Douala, Kameroen de pre- en postnatale zorg voor moeder en kind blijvend te verbeteren. We zijn uiteraard enorm trots dat we samen met onze leden en andere clubs tot dit mooie resultaat zijn gekomen.”

Het hospitaalschip Africa Mercy ligt momenteel voor de kust van Kameroen bij de hoofdstad Douala. Op het schip worden honderden medische ingrepen uitgevoerd. Artsen en verpleegkundigen, evenals de aanwezige fysiotherapeuten en andere medische hulpverleners en boordpersoneel, werken geheel vrijwillig en op eigen kosten een aantal weken tot maanden aan boord van het schip om medische zorg in de armste landen te bieden. Via giften en acties zoals die van Rotary worden de vaste lasten (van het schip ed) bekostigd. De opbrengst van de Global Grant komt geheel ten goede aan cursussen die uitgevoerd worden door geschoolde medici aan lokale medische studenten en medewerkers. Rotary Club Douala speelt hierin een belangrijke rol. De cursussen bestaan o.a. uit echografie, pijn management en pre- en postnatale zorg voor moeder en kind.

Van links naar rechts:
Henk van de Rest, RC Dordrecht
Bert van Dijk, directeur Mercy Ships België 
Chris van der Schueren, voorzitter RC Antwerpen Noord
Marco Stehouwer, RC Dordrecht 
Dirk Nuytten, RC Antwerpen Noord en trekker van de Global Grant