© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Donatie Davidsbündler Academy

Rotary ondersteunt jonge talentvolle musici

07-03-2023  

Dankzij een succesvol Rotary benefietconcert in de Dorpskerk van Abcoude, kon de club een symbolische cheque van 1000 euro overhandigen aan de Davidsbündler Music Academy. Dat bedrag was een deel van de opbrengst van het laatste benefietconcert in het najaar. 

De in hartje Den Haag gevestigde Davidsbündler Academy is opgericht door de in Nederland wonende Oekraïense pianiste Anna Fedorova, haar ouders en haar man, contrabassist Nicholas Schwartz. Doel van de Academy is om aan heel jonge, veelbelovende pianisten en strijkers een speciale, vernieuwende opleiding te geven, ongeacht achtergrond en nationaliteit. 

Onder de huidige studenten is het merendeel uit Oekraïne afkomstig, door de oorlog gedwongen de National Conservatory for Gifted Chilren in Kyiv te verlaten. Zij werden in Nederland opgevangen. 

De Stichting zet zich in om geld in te zamelen voor jonge studenten uit gezinnen met een laag inkomen.

Het hele jaar door vinden er concerten plaats in de muzieksalon van de Academy. Solowerken en kamermuziek klinken in de intieme setting, zoals het repertoire oorspronkelijk werd uitgevoerd. 

Anna Nebaba, een van de talentvolle leerlingen van deze Davidsbündler Music Academy liet met haar sublieme vertolking van Chopin het publiek genieten tijdens het benefietconcert.

Het idee van de Davidsbündler (broeders van David) is bedacht door de componist Robert Schumann. De enthousiaste en evenwichtige leden van die Davidsbündler streefden een evenwichtige en ruimdenkende samenleving na. Dit gezichtspunt vormt een bron van inspiratie voor de werkwijze van de Davidsbündler Music Academy. 

 Na de overhandiging van de cheque werden we getrakteerd op een klein optreden van Anna Fedorova en Luka Okros.