© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Natuurwandeling met Oekraïners De Ruige Hof

Rotary maakt natuurwandeling met Oekraïners!

 08-08-2022

Op maandag 8 augustus was de derde en laatste zomeractiviteit van Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude

met de Oekraïners. Dit keer was er een wandeling gepland in natuurgebied Klarenbeek aan de Abcouderstraatweg, onder leiding van vier gidsen van Natuurvereniging De Ruige Hof. De uitstekend voorbereide gidsen haalden alles uit de kast om onze gasten te informeren over de natuur in dit prachtige gebied. Gewapend met gloednieuwe schepnetten togen we op pad op jacht naar de Amerikaanse rivierkreeft. Die lieten zich nauwelijks zien, maar we vingen toch twee exemplaren. Op het natuurterrein groeien vele bijzondere en zeldzame planten. Zo zagen we in het water het prachtige, gele blaasjeskruid, dat zijn naam dankt aan de kleine blaasjes op de blaadjes. Een honderd jaar oud windwatermolentje zorgt ervoor dat er voldoende, maar niet te veel water is voor de planten. Tussen het riet schuilen de rietvogels. Een van de gidsen toonde een nestje van de kleine karekiet. Er staan ook veel wilgen op het terrein. Van die wilgentenen zijn door vrijwilligers her en der beschutte plekjes gemaakt.   

De groep was erg geïnteresseerd en verrast over dit mooie gebied, zo dicht bij Abcoude. 

Na de wandeling was iedereen hongerig en dorstig geworden. Op de ernaast gelegen picknickplaats stond de catering al klaar en werden de met zorg bereide wraps met smaak opgegeten. Er was limonade en thee van de zelfgeplukte kruiden.

Het zomerprogramma van onze Rotaryclub zit er op! Wij wensen onze Oekraïense dorpsgenoten nog een paar goede zomerweken toe.