© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotaryclub Vlaardingen organiseert Groot Vlaardings Dictee

De winnaars: "Tien voor Taal"

Het winnende team van het Groot Vlaardings Dictee

LEERLINGEN GROEP 7 en 8 SCHRIJVEN VOOR HET GOEDE DOEL

Rotaryclub Vlaardingen organiseert Groot Vlaardings Dictee

Meer dan honderd Vlaardingers hebben donderdagavond 11.250 euro ingezameld door mee te doen aan het tweede Groot Vlaardings Dictee. De opbrengst is gedoneerd aan De Kledingbank, Stadslandbouw Van Ruytenburg en de Spring Foundation. Elk van deze goede doelen heeft op de avond een check ontvangen van 3.750 euro.

Opvallend was dat dit jaar een groep leerlingen van groep 7 en 8 van excellente basisschool de Ark meedeed aan het dictee, dat werd gehouden in het hoofdkantoor van Unilever Research & Development in Vlaardingen. Volgens de leerlingen was het dictee moeilijk, maar was het ook erg leuk om mee te doen.

Het dictee is geschreven door mevrouw van der Weerdt (81), die ook dit keer weer haar best had gedaan om een zo moeilijk mogelijke tekst te maken. De 250 woorden werden op eigen wijze, voorgelezen door dichter en auteur Levi Weemoedt.

Het gemiddeld aantal fouten lag lager dan vorig jaar. Het minst aantal gemaakte fouten kwam op naam van katinka Kraaijenbrink met slechts 8 stuks.

Om mee te kunnen doen moesten de teams zich laten sponsoren door familie, vrienden en buren. Elk team, waaronder ook het team van Kindcentrum de Ark, heeft zich laten sponsoren voor een bedrag van 1.000 euro.

De winnende teams werden door Sportcentrum Vlaardingen, Maes Notaris, Jac. Verkuyl Bloemsierkunst en Delta Hotel met bloemen, boekenbonnen, een sportabonnement en een dinerbon, in het zonnetje gezet.

Rotaryclub Vlaardingen werd in 1955 opgericht en zet zich jaarlijks in om met ludieke acties geld in te zamelen voor goede doelen.

Ook voor fotomateriaal:

http://www.rotaryvlaardingen.nl/

http://www.mijnalbum.nl/Album=863HN3WF#BYV6B4VB

https://www.facebook.com/RotaryClubVlaardingen

Goede doelen:

http://www.springfoundation-vlaardingen.nl/

http://stadslandbouwvanruytenburch.wordpress.com/

http://www.kledingbank-komtwelgoed.nl/

Contact

Rotarians

Dirk Jan van der Weerdt – 621512599 djvdweeerdt@planet.nl

Martijn Verbeek – 0641367500 martijnverbeek@xs4all.nl