© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Paul helpt! Programma nieuwe voorzitter RC Weert, Bart Maes 2019

Macintosh HD:Users:macgalesloot:Desktop:paulhelpt kopie.jpgSinds zondag 24 juni is Bart Maes de nieuwe voorzitter van Rotary Club Weert tot juni 2019. Als jaarthema presenteerde hij onlangs zijn programma met de titel 'Paul helpt!'.
Paul Harris richtte in 1905 in wereldstad Chicago een club op waarin de leden in een vertrouwde omgeving vriendschap en zaken konden combineren. De club kwam wekelijks bijeen, waarbij gastheerschap en voorzitterschap rouleerden.
Rotary is voortdurend in ontwikkeling. Zowel internationaal als lokaal.
Rotary International lanceerde het grootste publiek-private gezondheidsinitiatief ooit: 'Polio de wereld uit'. In samenwerking met regeringen, internationale organisaties en talloze lokale en regionale gezondheidsinstellingen is het nu bijna gerealiseerd om polio de wereld uit te krijgen. Als Rotary Club Weert helpen wij hieraan mee. Maar wij steunen ook veel lokale goede doelen. Afgelopen jaar organiseerde Rotary Club Weert de eerste editie van de Rotary Santa Walk. De opbrengst was voor de Nierstichting en Kindervakantiewerk. Het centrum van Weert kleurde rood door de vele Kerstmannen en -vrouwen. Zondag 16 december 2018 staat de volgende editie gepland. Deelnemers en sponsoren zijn welkom!
Rotary is nog steeds, en zal altijd zo blijven, de organisatie die Paul Harris zich voorstelde: een plek waar mensen samen kunnen komen om iets meer dan slechts zichzelf te kunnen zijn. De huidige Rotary geeft iets van bijzondere en duurzame waarde: de kans om deel te nemen aan een wereldwijd netwerk van mensen, die de drijfveer hebben om de wereld te verbeteren.
In de wereld van vandaag is Rotary nu meer relevant dan ooit en het potentieel om iets goed te doen voor de medemens is alleen maar toegenomen. Fellowship en service vormen de basis voor een succesvol lidmaatschap.

Een Rotaryclub is samengesteld op basis van het zogenaamde classifcatiebeginsel: een beroepsgroep wordt door een of hooguit enkele leden vertegenwoordigd. Lid worden? Bezoek de website rotary.nl/lidmaatschap