Doofblinden Uitgaansdag 2017

Doofblinden genoten in Woerden van feestdag en bezoek Prinses Margriet

               

Woerden, 30 september 2017 (fotobijschrift) – Ruim 110 doofblinde mensen genoten vandaag van een bijzonder evenement in Woerden. Op uitnodiging van twee Woerdense Rotaryclubs kwamen ze bij elkaar voor een leuke dag uit, die tot hun verrassing door Prinses Margriet werd bezocht. 

Afbeelding met persoon, binnen, tafel, voedsel

Beschrijving is gegenereerd met zeer hoge betrouwbaarheidVoor de dubbelgehandicapten was er een programma waarin voelen, betasten, proeven, ruiken en bewegen centraal stonden. Zo werd er salsa gedanst, een Woerdens koetje beschilderd en de gasten konden proeven van  kazen en bieren uit het Groene Hart. 

De Nederlandse Stichting voor Doofblinden, die dit jaar 50 jaar bestaat, helpt doofblinde mensen uit hun isolement te halen met onder meer deze DoofBlindenDag op locatie. Voor de organisatie, de bemensing en de fondsenwerving deed de Stichting een beroep op de twee Woerdense Rotaryclubs. Die brachten met een sportief evenement 13.500 euro bij elkaar voor dit doel.

 

Bij de foto’s:

-        Prinses Margriet verraste de doofblinden met een bezoek en keek enthousiast mee met de kaasworkshop.  (foto Sylvia van Halm)