© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Rotary goes Philipines
Het artikel in BN de Stem
Karten voor het goede doel met volop plezier. Dit jaar voor reden we voor eerst ook Segway.
Lees hier het verslag
Uit de opbrengsten van de Kartdag wordt onder andere de BOOTOCHT betaald!
Klik hier voor foto's een van onze voorgaande boottochten.
Vorig jaar heeft onze club een donatie gedaan aan Tools to Work. Klik hieronder voor meer informatie.
meer info over Tools to Work
Ook de stichting Sint in Moerdijk werd ondersteund.
Klik hier voor meer info over Sint in Moerdijk
Een Mamabus van drivingnurses.org. De organisatie van Suus Theuws die door Rotary Zevenbergen gesteund werd.
meer informatie over de mamabus via www.drivingnurses.org.
Gevulde rugzakjes ( 6 kilo !! ) van Wandelen voor Water.
Naar de landelijke website van Wandelen voor water
De hele Rotaryclub op één van onze verjaardagen.
Rotary Magazine augustus 2021
lees hier

Welkom op onze Rotary-website

Leuk dat u onze website bezoekt!

Voor het geval je een lidmaatschap van onze Rotaryclub overweegt tref je onder de kopjes ‘de 5 Avenues’ en ‘clubinformatie’ nuttige informatie aan. Kom, na overleg met één van onze leden, gerust eens onze bijeenkomst bezoeken!

Derde bouwreis Filipijnen.

Onze leden Kees, Ton V., Jack, Philip en Richard en oud lid Ferdinand reizen in januari 2020 weer af naar de Filipijnen. Daar bevindt zich ons ‘ver weg’/ ‘doe’ project. Daar hopen wij weer 2 2-onder-1-kap woningen te kunnen bouwen. Dit project doen wij samen met de Red Horse Company (RHC) uit Zwolle. De financiering van het project komt uit het netto resultaat van het door ons georganiseerde ‘ondernemersgala Moerdijk’.

Dit jaar een extra uitdaging erbij. De RHC heeft een sponsorbijdrage ontvangen die voor agro-doeleinden aangewend moet worden. Dus dit ‘bouwjaar’ wordt ook een aanvang gemaakt met de aanleg van een community-tuin van 1,5 ha met een centraal community-gebouw.

Naast dit project ‘ver weg’ zijn wij natuurlijk ook ‘dichtbij’ actief op allerlei terrein. Activiteiten: (naast ons reguliere club-programma, o.a. bestaande uit diverse gastsprekers, beroepspraatjes, bedrijfsbezoeken, activiteiten met onze partners) 22/11/19 IQ kwizz; 11/1/20 Jaarfeest; 8/2/20 Kartdag; 15/5/20 Ondernemersgala.

Bent U geinteresseerd in een lidmaatschap van onze club? Bel eens informatief met een van onze leden. Misschien is het iets om dan in overleg geheel vrijblijvend een clubavond ( woensdag 18.45 uur) te bezoeken? Ton Vermeulen geeft u graag informatie op 06-12103617 of mail naar rotaryclubzevenbergen@gmail.com.

lees BNdeStem

Jonge mantelzorgers de lucht in!

Op zaterdag 6 juni zou Rotary Club Zevenbergen e.o. in samenwerking Breda Aviation deze dag organiseren. Helaas kan dit door de Covid-19 perikelen niet doorgaan. De oorspronkelijke tekst luidde:

Breda International Airport en het Vliegend Museum Seppe organiseerden tesamen met onze club een dag voor jonge mantelzorgers. Onder jonge mantelzorgers verstaan wij jongeren tussen de 14 en de 24 die met regelmaat voor iemand in hun omgeving zorgen. Dit kan bijvoorbeeld een familielid zijn maar ook iemand anders uit de omgeving. 

We organiseren dit op Breda International AirPort. Voorheen beter bekend als Seppe. Het exacte programma wordt nog bekend gemaakt, maar we starten omstreeks 14.00 uur en omstreeks 19.00 uur is het weer afgelopen. Uiteraard moet je het aandurven om een stukje te gaan vliegen en we zorgen ook voor eten in de avond. Wat we verder gaan doen blijft nog even een verrassing. Voor vervoer naar Breda International Airport kunnen we zorgen. 

De dag wordt kosteloos aangeboden door Rotary Club Zevenbergen en een aantal partijen die hieraan meewerken, zoals Breda International Airpoirt. Het evenement is toegankelijk voor jonge mantelzorgers uit West-Brabant. 

Je kunt jezelf opgeven, maar je kunt ook iemand anders opgeven als verrassing. Als je jezelf opgeeft, prima! Maar we vragen je wel in de mail uit te leggen wat je voor zorg verleent en met wie we daarover contact over kunnen opnemen. Geef je iemand anders op, leg dan even uit wat degene allemaal doet voor jou of voor een ander. Je kunt hiervoor een mail sturen naar: rc.zevenbergen@gmail.com

Voor meer informatie kun je dit mailadres ook gebruiken en je kunt ook bellen naar 0631302931

Let wel op, we hebben een beperkt aantal plaatsen. Als we het maximale aantal hebben bereikt, sluit de inschrijving. Wees er dus snel bij!

Vergroot

Orchidee voor bejaarden.

Het  ONDERNEMERSGALA is door de omstandigheden tot nader order afgelast. We hopen u snel meer te kunnen laten weten over het Gala.

Ook onze club wilde, gegeven de omstandigheden, een kwetsbare groep in de samenleving een ‘HART ONDER DE RIEM’ steken. Hiervoor hebben wij gekozen voor 80 plussers die nog zelfstandig wonen maar wel in meer of mindere mate aangewezen zijn op zorg. Dit resulteerde in ruim 400 adressen in alle kernen van de gemeente Moerdijk.

Op 2 mei hebben wij al deze mensen ons verrassingspakketje gebracht. Een tasje met een schitterende orchidee, een kaaspakketje en natuurlijk een kaart van ons. De verrassing was groot. Wat een verraste en blije gezichten. Wat was dit dankbaar werk om te doen!  

Zou een lidmaatschap van onze Rotaryclub iets voor u kunnen zijn? Interesse? Bel dan eens  ter orientatie met een van onze leden. Misschien is het iets om eens vrijblijvend een clubavond ( woensdag 18.45 uur) te bezoeken? Ton Vermeulen geeft u graag informatie op 06-12103617.

De 2-jaarlijkse BOOTTOCHT wordt gehouden in juni 2021.

Iedere twee jaar organiseert Rotaryclub Zevenbergen e.o. een boottocht voor oudere, soms eenzame, mensen. Zij worden een dag uit hun isolement gehaald en door onze club getrakteerd op een rondvaart over de Brabantse en Zuid-Hollandse wateren.

Volop eten, drinken en muziek aan boord. Veel plezier en elkaars gezelschap maken deze dag tot een groot succes. Aanmelding voor deze dag in juni 2019 kan via thuiszorgorganisatie en/of verzorgingstehuis.