© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary 100 jaar Estafette acties Zuid-West Nederland (D1610)

In dit jaar, 2023, is het 100 jaar geleden dat Rotary naar Nederland kwam. En dat laten de 500 clubs in Nederland niet zomaar voorbij gaan. Op 28 januari was de start van het eeuwfeest in het Olympisch Stadion Amsterdam en werd het startschot gegeven voor de Rotary 100 jaar estafette die in een jaar de 500 clubs in Nederland met elkaar over 5.000 km gaat verbinden. De estaffete is zaterdag 11 november aangekomen in D1610. Hier staat een impressie van de activiteiten.

11 november

1 of 4

Anja Rijlaarsdam: Vandaag namens Rotary D1610 Zuidwest-Nederland de 100 jaar Rotary in Nederland estafette schep in ontvangst mogen nemen van mijn collega gouverneur Wendy D1600 in Strijen waar de drie RC Hoekse Waard, RC Hoekse Waard Binnenmaas en RC Haringvliet er een feestelijk moment van hadden gemaakt omlijst met hoornblazers en wethouder die de schep hielp overdragen. Interactors hadden mooie producten gemaakt. De zon scheen en de fietsestafette kon verder. Op naar RC de Zwijndrechtse Waal die de bakfiets doorbrachten naar RC Ridderkerk en RC Ridderkerk-deWaal die in de ochtend 2500 End Polio Now tulpen bollen hebben geplant.

De Burgemeester van Ridderkerk was erbij. Toen met de waterbus naar de RC Dordrecht , RC Dordrecht-Johan de Witt-Ter Merwe en RC Dordrecht-Thuredrecht. Prachtig begin in ons District met veel verbindende momenten.

18 november

1 of 3

Vandaag pepernoten, cadeautjes naar 3 voedselbanken gebracht.

Rotary Sliedrecht en bakkerij #Soeteman hebben zaterdagmorgen 18 november 2023 zo’n 50 kg pepernoten en kruidnootjes aan Voedselbank Sliedrecht overhandigd. Dit initiatief van de Rotary is ter ere van het 100-jarige jarig bestaan van de Rotary in Nederland.

De overhandiging van de nootjes zaterdagmorgen met op de foto v.l.n.r. Gerda de Jong en Bas Groenendijk (bestuursleden voedselbank), Rob Schoevaart (voorzitter Rotaryclub Sliedrecht e.o.) en Anja Rijlaarsdam (Districtsgouverneur Rotary district 1610 Zuid-West Nederland). (Foto Miranda Visser)

Wat was het een bijzondere dag gisteren in de 100 jaar Rotary Estafette.

19 november

1 of 5

Sint Nicolaas was heel blij met de extra Rotary Pieten die duizenden Rotary kleurplaten uitdeelden aan de vele kinderen langs de kant bij de intocht van Sinterklaas in Waalwijk @Rotaryclub Waalwijk en daarna bij de lichtjesoptocht in Kaatsheuvel RC ( 100 pieten en ongeveer 20.000 toeschouwers) . De bakfiets heeft bergen cadeautjes vervoerd. En speciaal een extra bak vol cadeautjes aan de kinderen uit Oekraine en statushouders @Rotaryclub Loon op Zand.

25 november

1 of 7

En ook zaterdag de 25e is de 100 jaar Rotary bakfiets verder gegaan door D1610 en heeft in de ochtend 7 clubs samengebracht, 4 uit Tilburg en 2 uit Oisterwijk en club Berkel Enschot. Deze 7 hebben samen € 15.000,00 gedoneerd aan St Duurzaamheidsvallei en gaan samen in maart 8000 bomen planten voor het Benidictus bos. De burgemeesters van Tilburg en Oisterwijk hebben ieder een eerste boom geplant.

In de middag kwam de bakfiets aan in Oosterhout waar 5 clubs, 3 uit Oosterhout en club RC Gilze-Rijen en RC Dongenvallei samen gefietst hebben met fietsen van fietsmaatjes project, naar Inspiratielab zijn geweest, onder weg zwerfvuil hebben geraapt en de jarige burgemeester van Oosterhout toegezongen en hem een cheque overhandigd van € 1500,00 voor Oosterhout duurzaam. Kortom weer een fantastische 100 jaar estafette dag!!

26 november

1 of 8

De Rotary 100 jaar fietsestafette is verder gegaan van Oosterhout naar de 4 clubs in Breda die samen de 100 jaar puzzel hebben gelegd bij kinderboerderij de Parkhoeve waar de clubleden dieren adopteerden en een donatie aan de kinderboerderij werd gedaan. Vandaar ging de fiets naar RC Etten-Leur en RC Zevenbergen die samen een mooi bedrag aan de gouverneur overhandigden voor het 100 jaar Rotary voedselbos. Woensdag gaat RC Zevenbergen nog met de bakfiets naar speeltuin in Zevenbergen om speeltoestel te schenken.

Alles in kader van 7e area of focus leefmilieu.

9 december

1 of 5

De 100 jaar Rotarybakfiets was gisteren in Zierikzee waar #RCZierikzee en #RCSchouwenDuiveland samen de burgemeester #jackvanderhoek de End Polio Now bollen planten voor het verzorgingstehuis. Van daaruit werd gefietst langs het Warersnoodmuseum naar #RCGoereeOverflakkee die op de kerst markt pannenkoeken bakten voor goede doel.

10 december

De Estafette bakfiets voor 100 jaar Rotary in Nederland is zijn laatste week ingegaan. Deze brengt ook sponsornieuws naar diverse goede doelen over gans Regio1 binnen Rotary district 1610 Zuid-West Nederland. Na de festiviteiten op de markt van Goes door RC Goes , RC Goes De Bevelanden en RC Goes Reimerswaal, bracht deze ook de clubs RC Zierikzee en RC Schouwen-Duiveland samen. Verbinding was er dan ook met RC Goeree-Overflakkee die na haar activiteit even warm werd ontvangen door RC Walcheren die deze week met RC Vlissingen en RCMiddelburg zullen eindigen met een Santa Run.

Ondertussen werd het Belgische Snoepbos gelanceerd, een generale repetitie voor 16/12 als in Sluiskil het Landelijke Voedselbos wordt gestart voor het Finale feest in Hulst met de 4 Zeeuws-Vlaamse Rotaryclubs. Keep on rolling!

13 december

1 of 4

De bakfiets 100 jaar Rotary in Nederland heeft vandaag weer kilometers gemaakt! Vanuit Schouwen-Duiveland vertrokken de Rotarians naar Rotary Club Walcheren, vervolgens naar Rotary Club Middelburg om in Rotary Vlissingen te eindigen. Daar werden schep en fiets overgedragen aan Rotaryclub Oostburg. Op naar de finish!

14 december

1 of 5

Nog even nagenieten van de allerlaatste etappes van onze estafette in Rotary district 1610 Zuid-West Nederland in Vrouwenpolder/Walcheren, Vlissingen en Middelburg.

Finale van de estafette 100 jaar Rotary in Nederland. De bakfiets is aangekomen op zijn eindstation.

1 of 4

Er is een start gemaakt met de gouden schep voor het aanplanten van het klimaat/voedselbos in Sluiskil en tijdens een prachtig concert in de basiliek van Hulst is de schep overgedragen aan Rotary in België. 5000 km, langs 500 clubs. Bijna 5000 puzzels verkocht voor 3.5 HA klimaat/voedselbos. Veel verbinding, samenwerking en klimaatverbetering. We did it!!