© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary 100 jaar Estafette acties Midden-Nederland (D1570)

In dit jaar, 2023, is het 100 jaar geleden dat Rotary naar Nederland kwam. En dat laten de 500 clubs in Nederland niet zomaar voorbij gaan. Op 28 januari was de start van het eeuwfeest in het Olympisch Stadion Amsterdam en werd het startschot gegeven voor de Rotary 100 jaar estafette die in een jaar de 500 clubs in Nederland met elkaar over 5.000 km gaat verbinden. De estaffete is zondag 12 maart aangekomen in D1570. Hier staat een impressie van de activiteiten.

12 maart

De estafette in Rotary Midden-Nederland - D1570 NL is zondag 12 maart goed van start gegaan. 

De twee clubs uit Stichtse Vecht. RC Maarssen Breukelen fietste de gouden schep naar Maarssen, werden warm onthaalt met sterke koffie -fijn na de regen- door RC Maarssen. RC Maarssen fietste de schep vervolgens naar Haarzuilen.

Als start werd 't Rotary-lied op 't carillon gespeeld. 

Daarna op pad om de fiets in ontvangst te nemen in de Metaalkathedraal. Daar overhandigde Rotaryclub Haarzuilens de vertegenwoordigers van de Utrechtse Rotary clubs gezamenlijk de estafetteschop.

Na een korte tussenstop ging deze schop naar Rotaryclub Fletiomarie in Harmelen - hier is spontaan samen de puzzel gelegd. En werd de schop weer doorgegeven.

18 maart 

Rotary club Utrecht Fletiomare naar Rotary club Woerden.

Rotary club Bodegraven: Prachtig lenteweer vandaag bij de etappe van Rotary club Bodegraven naar Rotary Ter Aar! 


19 maart

Rotary club Ter Aar: Een ietwat vreemde optocht was vandaag te zien tussen Nieuwkoop en Aarlanderveen. Fietsers en lopers begeleidden een bed uit de Langeraarse beddenrace, een duofiets, een bakfiets met daarin een ‘gouden’ schep. Dit heeft alles te maken met het 100-jarig bestaan van Rotary in Nederland. Dat wordt gevierd met een estafette over 5000 kilometer over mooie fietspaden, die in januari in het Olympisch Stadion in Amsterdam is begonnen. Alle 500 Rotaryclubs in Nederland doen elk op hun eigen wijze een stukje van die 5000 kilometer en geven het estafettestokje, in de vorm van een bakfiets en een schep, door aan een volgende club. De estafette mondt uit in het planten van een voedsel- en speelbos, waarvoor dus de schep nodig is.

Zaterdag was het de beurt van Rotary Ter Aar om de schep en de bakfiets naar Aarlanderveen te brengen, om die door te geven aan Rotary Nieuwkoop.

 

Rotary club Jacobswoude: Een zeer geslaagd estafette weekend met Rotary. In het kader van 100 jaar Rotary, fietsen alle Rotary clubs door het land om symbolisch een schep en bakfiets door te geven met het thema people in action. Dit weekend waren wij aan de beurt. 

Niet alleen werd er afgelopen weekend gefietst. De landelijke opschoondagen werden aangegrepen door Rotary Nieuwkoop om op te ruimen: chapeau!

Het stokje en de bakfiets van Trekbikes Shop gingen van Rotary Ter Aar via Rotary Nieuwkoop naar Rotary Jacobswoude. Bedankt voor jullie deelname!