© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Pubquiz 2023
Lees meer
Welkom bij RC Beilen
Handen uit de mouwen
Lees meer...
Nederland schoon
Lees meer...
Scholen wandelen voor water
Lees meer...
Nieuw clubgebouw scouting Beiling mede mogelijk gemaakt door de rotary
Lees meer...
PUZZEL '100 JAAR ROTARY IN NEDERLAND
BESTELLEN...
MAANDBRIEF GOUVERNEUR

Welkom op de site van RC Beilen

Rotary Beilen

Wat is Rotary Beilen?

Rotary Beilen is een gezellige, maar bovenal energieke club mensen, die door middel van activiteiten en financiële ondersteuning wil bijdragen aan een betere samenleving. Rotaryclub Beilen is onderdeel van een wereldwijde organisatie van serviceclubs. De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in de lijfspreuk: Service above Self. Bij Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven, dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken.

Fundraising en vakkennis

De servicedoelstelling van Rotary komt tot uiting in het opzetten van fundraisingprojecten (van wereldwijd tot lokaal), maar ook het ter beschikking stellen van je (vak)kennis. Leden van de Rotaryclub Beilen zijn professionals afkomstig uit de regio Dwingeloo / Beilen / Westerbork. Heb je belangstelling om lid te worden van Rotaryclub Beilen? Stuur dan een e-mail naar het bestuur. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Voorbeelden van activiteiten zijn te vinden bij Nieuws

Heeft u interesse in het lidmaatschap van Rotaryclub Beilen? 

Zie ook onze Facebook pagina.

Jobrotary

Rotary Beilen begeleidt en ondersteunt oudere werkzoekenden op weg naar nieuw werk. De ervaring van oudere werkzoekenden is dat het erg lastig is om weer aan de slag te komen. Al meer dan 10 jaar zijn vrijwilligers van Rotary Beilen actief bij het begeleiden van werkzoekenden. Dat gebeurt op vrijwillige basis. Deze hulp is beschikbaar via JobRotary, een initiatief van Rotary.    

 

INDIVIDUELE BEGELEIDING

Werkzoekenden kunnen zich aanmelden via de website: www.jobrotary.nl. Inschrijving bij JobRotary is mogelijk voor iedere werkzoekende van 40 jaar of ouder, die gemotiveerd is om actief naar nieuw werk te zoeken. Deelnemers van Jobrotary krijgen persoonlijke begeleiding van een onze mentoren. Deze mentoren zijn enthousiaste mensen die ervaring hebben in het begeleiden van mensen. Iedere werkzoekende boven de 40 jaar kan meedoen: deelname is op vrijwillige basis en zonder kosten. De mentor van JobRotary ondersteunt waar mogelijk, maar de werkzoekende blijft zelf verantwoordelijk voor het vinden van werk. We hebben geen banen in de aanbieding maar wel veel ervaring. Onze begeleiding bestaat uit gesprekken en hulp om sollicitaties succesvol te laten verlopen. Veel van de mentoren hebben ervaring met personeel(szaken) omdat ze een bedrijf hebben of leidinggevenden zijn. Andere mentoren hebben juist veel ervaring met ondernemen en het werken als zzp’er. Van deze ervaring kan de werkzoekende gebruikmaken.