© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

12 juni: Hockey voor India

Na een vliegende start met een eerste editie in 2022 en een afgelasting vorig jaar door de mega storm, vond op 12 juni het tweede Gooische schoolhockeytoernooi plaats. Met 32 teams, die allen bijdroegen aan de Bovelander Foundation voor kinderen in India, hebben de kinderen uit de groepen 7 & 8 uit Bussum en Naarden gestreden om de felbegeerde bekers.

Samen met opnieuw onze hoofdsponsor Volvo Buitenweg, zo veel mogelijk andere sponsoren en vele vrijwilligers was het mogelijk om een bijdrage van € 10.000 beschikbaar te stellen voor de Bovelander Foundation. Zie ook de site: Schoolhockey en het Bussums Nieuws: GooiseMerenNieuws en het verslag van het bezoek van hockeyinternational Kim Lammers.

De start in 2022:

In 2022 vroeg Floris Jan Bovelander, oprichter van de Bovenlander Foundation, of wij in 't Gooi, net als in Velsen, ook een schoolhockeytoernooi wilden organiseren om geld in te zamelen voor kinderen in India. Joost Overgaauw van Hockeyclub Gooische en Mark-Jan Bender van onze club dachten dat dat zeker moest lukken. Ze sloegen de handen ineen en op woensdag 29 juini 2022 heeft op de velden van Gooische het eerste 'Hockey voor India scholentoernooi' plaatsgevonden. Met 31 teams van 9 verschillende scholen hebben de kinderen uit de groepen 7 & 8 uit Bussum en Naarden gestreden om de felbegeerde bekers. Het mooie weer, de vele vrijwilligers van de Rotaryclub Bussum, hockeyclub Gooische en de Bovelander Foundation hebben voor een prachtig debuut gezorgd, wat naar meer smaakte.... Uiteindelijk is door een behoorlijk aantal sponsoren, waaronder hoofdsponsor Volvo Buitenweg, een mooi bedrag van € 10.000 opgehaald en overhandigd aan Floris Jan Bovelander van de Bovelander Foundation.

Inmiddels is het voor ons als Rotaryclub Bussum een mooi jaarlijks terugkerend evenement.