© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Maandbrief februari 2024


Samen bouwen aan vitale relaties

Beste Rotarian, Roteracter,

Graag maak ik jou attent op twee concrete evenementen om bestaande leden te inspireren en nieuwe leden te werven.

21 maart: FC Utrecht en op 25 juni: Rotary congres Mentale gezondheid bij AFAS in Leusden

Nodig gasten en/of jouw hele club uit om op 21 maart naar FC Utrecht te komen en op 25 juni naar AFAS in Leusden voor het Rotary congres over mentale gezondheid. Je helpt niet alleen jezelf, jouw club en Rotary in het algemeen, maar ook de impact van Rotary en haar doelen.

Achtergrond

Op 24 februari is het 2 jaar geleden dat de oorlog in het Oekraïne begon. Een conflict met vele honderdduizenden slachtoffers. Ook in het Midden-Oosten is de strijd tussen Israël en Hamas opgelaaid. Recent hebben de Houthi rebellen uit Jemen weer meerdere aanslagen gepleegd. Er lijkt geen einde aan te komen. Wat maar weinigen weten, is dat door Rotary meerdere Peace Centers zijn opgericht. Hier worden, onder leiding van Rotary en andere professionals, jonge mensen opgeleid tot peace fellows. Zodat zij ter plekke kunnen bijdragen aan het oplossen van conflicten en vrede. Een geweldig initiatief, waar wij enorm trots op mogen zijn.

Zie ook The Seven Centers of Peace | Rotary International.

Zijn de volgende stappen niet logisch? 

Vrede bij jezelf, vrede thuis, vrede op je werk en vrede in de samenleving. Als Rotarian zien en luisteren we naar elkaar en waarderen we elkaar zoals we zijn. In deze soms chaotische tijden hebben we elkaar en onze club meer dan ooit nodig. Daarbij geeft Rotary betekenis aan je leven.

Conflictbeheersing

Uit ervaring weten wij ook dat (mentale) gezondheid bijdragen aan welvaart en vrede. Ook binnen jullie club is vrede en conflictbeheersing belangrijk. Soms kun je over onderwerpen enorm van inzicht verschillen. Dan is het extra belangrijk dat de ander zich gehoord voelt. Een constructieve dialoog kan bijdragen aan een oplossing. Uiteindelijk leidt dat weer tot fellowship, waarbij clubleden zich veilig en geborgen voelen in de club. Dat is des te meer van belang in de huidige tijd van polarisatie en onvrede.

Service-above-Self

Als gouverneur mag ik vele clubs bezoeken. Elk clubbezoek is voor mij een unieke ervaring; thuiskomen bij mensen met eenzelfde doel. Velen van jullie zijn binnen en buiten de club bezig om de servicegedachte in de praktijk te brengen: Service-above-Self. Zo inspireren wij elkaar. Behoud van leden en nieuwe leden werven om bovenstaande doelen te realiseren zijn essentieel.

Inspirerende bijeenkomsten en onze doelgerichte acties organiseren op clubniveau, district, landelijk en internationaal niveau zijn daarvoor noodzakelijk. Ik zie jou en de jouwen graag op 21 maart en op 25 juni!

Meer informatie? Klik HIER voor de informatie over 21 maart en HIER voor de informatie over 25 juni. 

Stan Uyland

District-Gouverneur D1570, 2023-2024
dg2023-2024@rotary-d1570.nl
06 – 33 888 600

Eerste Oekraïne dag op zaterdag 24 februari 2024 

De eerste Oekraïne dag zal plaatsvinden op zaterdag 24 februari 2024, deze dag is het twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Vorig jaar hebben op bijna 70 plekken Rotary clubs in Nederland, Oekraïners een hart onder de riem gestoken met een grote diversiteit aan evenementen waaronder de samenwerking met de vredesbeiaardiers. De interlandcommissie roept alle rotarians op ook dit jaar de dag van de inval met activiteiten te gedenken.

Link naar het Youtube filmpje: https://youtu.be/qCot6HoT438?si=G_QOVDjWNW5dIP41

De Flyer kun je HIER bekijken.

De 100 jaar Rotary puzzel

Bestel puzzels voor jullie gastsprekers. Het kan nu nog…

De opbrengst van de puzzels gaat naar het 100 jaar Rotary in Nederland bos.

Ons eeuwfeest vierden we onder meer met een emissie loze estafette. Deze 100 jaar Rotary estafette verbindt alle ruim 500 clubs in de zeven districten via meer dan 5.000 km.

Het voedselbos plantten we aan het eind van het jubileumjaar, december 2023, tijdens de finish van de estafette.

Rotary puzzel jubileumuitgave (€ 25,-)

De puzzel staat garant voor vele uren puzzelplezier. Alle zeven districten en de zeven aandachtsgebieden van Rotary International zijn uitgebeeld.

De puzzel is een leuk cadeau, als relatiegeschenk of attentie voor een spreker en een ‘must’ voor de echte puzzelaar.

Bestellen?

Puzzel dus mee en lever een bijdrage aan het milieu. Bestellen kan via deze website: https://www.rotarypuzzel.nl

UITNODIGING Water Webinar (digitaal)

woensdag 20 maart van 17:30 tot 18:30 uur

Heb je altijd al willen weten welke boeiende waterprojecten wij binnen ons district hebben? Dan is dit Water Webinar op woensdag 20 maart van 17.30 uur tot 18.30 uur iets voor jou!

Water Commissarissen, andere waterliefhebbers en geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het jaarlijkse Water Webinar, georganiseerd door het Waterplatform van het district. In een uur tijd krijg je een overzicht. Je bent weer op de hoogte van de voortgang van de fondsenwerving en voorbereidingen voor het nieuwe WASH project in Mwanza, Tanzania.

En hoe we het project klimaatadaptatie vorm gaan geven.

Ook word je geïnformeerd over de nieuwe Rotary Stichting WASH for Schools die voortaan zorgdraagt voor het beheer van de fondsen en de relatie met onze partner Water for Life. Tenslotte hebben we praktische tips voor het organiseren van de Rotary Waterloop (de opvolger van Wandelen voor Water).

 

BEREID JE VOOR OP EEN AANTAL GEWELDIGE VOCATIONAL CLUBJAREN!!

Voor inkomend voorzitters

De District 1570 Commissie Vocational Service (DCVS) nodigt je als inkomend voorzitter en ook jullie inkomend inkomend voorzitter uit voor een bijeenkomst op zaterdagochtend 24 Februari 2024 (10:00 – 13:00 uur). Niet bij elke club is LeAd volkomen up-to-date dus vandaar deze uitnodiging naar jou, ook voor je inkomend inkomend voorzitter. Zorg dat jouw opvolgers qua Vocational Services goed beslagen ten ijs komen.

We nodigen jullie uit om, na een korte inleiding, met elkaar te ervaren wat mogelijke interessante Vocational activiteiten voor jullie club zouden kunnen zijn en samen met de vertegenwoordigers van de overige clubs ervaringen op het gebied van een interessante Vocational agenda te delen.

De district commissie Vocational Service (DCVS) biedt op deze ochtend een keuzemenu aan.

Lees HIER verder.

Rotary Congres over Mentale gezondheid

25 juni bij AFAS in het Theater met tal van topsprekers

Ook Rotary is gegrepen door de nood in Nederland door het hoge aantal mensen die te maken hebben met psychisch lijden. Daarom sluit Rotary aan bij de prioriteiten van het ministerie en komen wij in actie.

Dit wordt o.a. gedaan door middel van de organisatie van een landelijk congres met het thema ‘Mentale Gezondheid’. Meer informatie? Ga naar de speciale website, klik HIER!

Waar deze samenleving gedreven wordt door prestatie en snelheid, maken Rotary Nederland en partners pas op de plaats om het belang van mentale gezondheid (welzijn) voorop te stellen. Bewustwording en activatie staat dit congres centraal.

Kom naar het congres en neem gast(en ) mee!! Meld je nu aan en reserveer je toegang:

Voor het congres: HIER

… en…

Voor het afsluitende diner: HIER

Rotary dialoog in Zeewolde

Een effectvolle impuls die brede aandacht verdient binnen Rotary Nederland.

“Tijdens mijn PETS-training in maart vorig jaar volgde ik een kennismaking met de dialoog. Ik nam me voor hier als voorzitter werk van te maken. Gelukkig herinnerde Flip Dikker van Dialoogplein Nederland mij hier in oktober aan, want met alle drukte was het weggezakt. Ik zeg gelukkig, want nu dat we als Rotary Club Zeewolde (RCZ) een dialoog hebben gedaan, beveel ik iedere Rotary groep aan hiermee ervaring op te doen. En samen meer aandacht te geven aan het ontwikkelen van deze gespreksstijl. (meer informatie hierover)”.

Zo begint Leo Rietbergen zijn verhaal.

Twijfels

Vooraf twijfelde ik omdat ik wel vernieuwing wil stimuleren, maar tegelijk de goede sfeer niet onder druk wil zetten. We hebben een hechte band, maar er zijn ook verbeterpunten. Omdat deze vaker ter sprake zijn gebracht, leken mij bijeenkomsten met een “werk-karakter” niet zonder risico. Het alsmaar hameren op die paar verbeterpunten zonder oplossen kan gaan irriteren. Externe hulp kan verfrissend zijn, maar het beeld dat we hulp nodig hebben zou ook frustraties kunnen oproepen. Ik zat niet te wachten op een investering in tijd zonder opbrengst. Wel wil ik graag vernieuwing binnen de club. Vormen vinden om de creativiteit te stimuleren en de leden enthousiast te maken, hoort daarbij.

Positieve ervaring.

Mijn twijfels bleken ongegrond. Alle leden hadden zichtbaar plezier in de dialoog. Met een bijna onzichtbare hand stuurden Flip en John, van ‘Dialoogplein Nederland’, ons bij. Subtiel brachten ze ons naar dialoogprincipes en de gewenste inhoud.

Ook leden die zich normaal gesproken niet uiten en/of geen kritische opmerkingen willen maken, spraken zich nu openhartig uit. Door de goede voorbereiding en een goed passende methodiek is er bij RCZ in korte tijd nieuwe bereidheid ontstaan om aan veranderingen en verbeteringen te werken.

Concluderend

Ik kan iedere Rotary groep aanbevelen om te ervaren wat een dialoog kan betekenen. Het doet me dan ook deugd dat in het recente gesprek met Stan Uyland en Dialoogplein Nederland de ambitie bleek om deze Rotary dialoog breder onder de aandacht te brengen. Het is een voorbeeld hoe je met praktische ervaring gewenst beleid, meer dialoog als gespreksstijl verbonden aan het ontwikkelen van vitale relaties, tot leven kan brengen.

Leo Rietbergen, vz. Rotary Club Zeewolde

 

Banner bestellen en marketing in het algemeen

Is je website op orde? Kunnen we helpen?

Je kunt per club een banner bestellen en ook de People of Action hesjes in 3 maten: S, L, XXL. Tot 1 april 2024 is het mogelijkheid ze voor jouw club te bestellen. Er zijn momenteel nog enkele clubs die willen bestellen, vandaar dat we een 2e termijn eraan vastgeknoopt hebben.

De banners en hesjes worden na 1 april uitgeleverd.

Hebben jullie het bestelformulier wel (anders deze even opzoeken in oude mails of via de website / nieuwsbrief van de gouverneur). Bestellingen kunnen worden gemaild naar order@pelster.nl

 

Award for Rotary.ORG website

Als voorbeeld op je website op orde te brengen…

Rotary International's revamped website has been chosen by the International Academy of Digital Arts and Sciences as one of the best association websites in the world. This year, internet users cast over 3 million votes worldwide.

Kunnen wij als club daaraan een voorbeeld nemen? Veel websites van clubs zijn op dit moment niet op orde. Voor hulp: mail naar de webmaster van het district, Cees Zevenbergen cees.zevenbergen@hccnet.nl.

Open club activiteiten

Kom kennismaken met Rotary en bezoek een club in jouw buurt!

De Week van de Open Clubbijeenkomsten van 18 t/m 29 maart is een initiatief om meer mensen kennis te laten maken met onze Rotary- en Rotaract clubs in Nederland. Veel clubs maken hun Clubbijeenkomst toegankelijk voor iedereen. Zo kun je op een heel laagdrempelige wijze kennis maken met Rotary! Heel erg prettig en het is geen “moeten”. Puur deelnemen vanuit belangstelling.

Kijk op onderstaande lijst en bezoek een club in jouw buurt.

https://rotarywoc.nl/deelnemendeclubs

Rotary Helpt

de pagina waar jezelf van projecten kan leren en nieuwe projecten op kn zetten

Wat doet Rotary? Duizenden Rotarians in Nederland ontplooien de mooiste activiteiten voor een ander, vaak in de buurt en achter de schermen. We laten hier graag (een greep uit) onze projecten zien: van vluchtelingenhulp tot vakantieplezier voor álle kinderen, van wereldwijde poliobestrijding tot brunch voor mantelzorgers.

PROJECTEN VAN ROTARY IN NEDERLAND

Kijk op de kaart en ontdek wat een Rotaryclub bij jou in de buurt doet.

https://www.rotary.nl/helpt/

Maak je voor bedrijf of organisatie ook een meerjarenplan? Rotary maakt het je gemakkelijk!!

https://my.rotary.org/en/who-we-are/about-rotary/action-plan

Elke Rotarian heeft via het Learning Center een gigantisch arsenaal aan leerstof met buitengewoon inspirerende filmpjes. Kijk op rotary.org!

Rotary Club Houten Castellum zet zich in voor kunstgrasveld SBO De Wissel

Dinsdagmiddag 19 december jl. was het zover. In het voorjaar van 2023 hadden de leerlingen van SBO De Wissel (school in speciaal onderwijs) zelf het initiatief genomen om tot een kunstgras voetbalveld te komen. Ze waren het beu steeds nare valpartijen te hebben op het veld van betontegels waar ze zich iedere pauze uitleven om hun voetbalkunsten te laten zien. De tegels liggen schots en scheef, zodat valpartijen eerder regel dan uitzondering zijn.

Bij eerste eigen acties “kunst voor kunst” hebben de leerlingen en de school al snel een mooi bedrag opgehaald. Nog lang niet genoeg om het gewenste veld te kunnen betalen. In die periode meldden zich ook de kinderen uit de buurt met hun ouders, omdat zij dezelfde wens hadden. Ook de gemeente sloot zich bij de plannen aan. Rotary Club Houten Castellum nam de coördinatie op zich.

Een krachtige samenwerking was geboren. Een projectteam ging eendrachtig en met vereende krachten aan de slag. Met de meest uiteenlopende acties zoals verkoop van chocoladeletters en een garage sale bij kasteel Schonauwen zijn aanzienlijke bedragen binnengehaald. Zo ook met het aanschrijven van fondsen die gul hebben gedoneerd, en ook het lokale bedrijfsleven. Particuliere donaties zorgden ervoor dat de opbrengsten tot verdere hoogten werden opgestuwd. 

Helaas bleek het nog niet genoeg om het volledige tegelveld door kunstgras te kunnen vervangen en ook nog mooie nieuwe doelen te kunnen plaatsen. Daarom hebben de leerlingen het initiatief weer genomen en voor het slotakkoord gezorgd. Binnen een half uur zorgden enkelen van hen met een georkestreerde belronde voor de benodigde extra

€ 16.600,- vanuit het bedrijfsleven.

Hierdoor konden zij vervolgens aan alle andere kinderen en ook de leerkrachten die speciaal hiervoor opgetrommeld waren in de gymzaal van de school, een cheque tonen waarop de directrice schreef dat € 71.013,- opgehaald was.

Hiervan wordt in januari 2024 een prachtig kunstgrasveld aangelegd waarop zowel de kinderen van de school als de buurtkinderen dagelijks zullen kunnen voetballen. Het Jeugdjournaal besteedde diezelfde dag aandacht aan deze geslaagde activiteit:

  • https://nos.nl/regio/utrecht/artikel/470475
  • https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3674685/kinderen-van-houtense-basisschool-bellen-eigenhandig-sponsors-voor-nieuw-kunstgrasveld-van-70000-euro
  • https://www.houtensnieuws.nl/lokaal/maatschappelijk/993140/kinderen-van-houtense-basisschool-bellen-eigenhandig-sponsors
  • https://open.spotify.com/episode/18doqFRLDj3KXIi7CuIBlP?si=sfoyTKIbQi6RwlVzjskrvw

Feestelijke afsluiting Rotary project “Aan tafel met…”

Op zondag 14 januari werd het project “Aan tafel met…” feestelijk afgerond met een concert in de oude dorpskerk.  Met muzikale medewerking van Caroline van Eijken, Isabel Perez Asun, Lidy Geers, Kamal Hambi, Polina Nakonechnaya, Kees de Pee en Thomas Röckman werden de bijna 180 aanwezigen getrakteerd op een gevarieerd programma van klassieke muziek, afgewisseld met Spaanse en Arabische stukken.

Het project “Aan tafel met…” startte in september 2022 met als doel om fondsen te werven voor Vluchtelingenwerk Samenspraak Bunnik (VWSB). Via de taalcoaches en de maatschappelijke coaches van VWSB werden familierecepten verzameld. Die recepten werden vervolgens getest bij de Rotaryleden thuis waarbij degene die het recept had aangeleverd werd uitgenodigd om te komen proeven, samen met zijn/haar familie en taal en/of maatschappelijk coach. “Voor mij waren deze kookavonden het absolute hoogtepunt van deze actie” aldus Rotaryclub voorzitter Aswin Menke. “Ik heb er hele leuke contacten aan overgehouden”. De recepten zijn uiteindelijk gebundeld in het kookboek “Aan tafel met…”.

Na afloop van het concert werd bekend gemaakt hoeveel de actie heeft opgeleverd. De teller stond op €10.183,- maar inmiddels weten we dat door de gulle donaties van de aanwezigen en de verkoop van de laatste boekjes, de totale opbrengst nu meer is dan €11.000,-. Coördinator van VWSB Anneke Doeven, is heel erg blij met de opbrengst. “Met dit geld kunnen we weer een hoop mooie dingen doen”. VWSB begeleidt statushouders drie jaar lang met het leren van de Nederlandse taal, het wegwijs maken in de Nederlandse samenleving en het vinden van werk. Het streven is dat iedereen een volwaardig, zelfstandig en financieel onafhankelijk bestaan kan opbouwen en dat lukt VWSB bijzonder goed.

Komt Rotaryclub Bunnik nog met een vervolgactie? “We zijn al weer druk bezig met het bedenken van nieuwe acties voor volgend jaar.” aldus Aswin Menke. “Voor nu gaan we in ieder geval door met het houden van kookavonden en het bieden van praktische ondersteuning”. Voor wie nog een kookboek wil kopen, graag contact opnemen met Rotaryclub Bunnik via de website https://www.rotary.nl/bunnik/ of via aswin.menke@ziggo.nl. Wacht echter niet te lang. Er zijn nog maar enkele exemplaren beschikbaar.

Vijf nieuwe leden in een half jaar tijd, bij Rotaryclub Lopikerwaard

Inspirerende Ontmoeting met de Gouverneur Stan Uyland in IJsselstein

Op een memorabele dinsdagavond, 16 januari 2024, verwelkomde Rotary Club Lopikerwaard en Rotary Club Nieuwegein de Gouverneur van het Rotary district Midden-Nederland in IJsselstein. Deze speciale bijeenkomst, bijgewoond door circa 25 leden van beide clubs, stond in het teken van het krachtige en inspirerende verhaal van Stan.

Met het motto “Samen bouwen aan vitale relaties” bracht Stan Uyland een essentiële boodschap over het belang van het hebben van duurzame verbindingen. Hij benadrukte dat relaties het fundament vormen van ons menselijk bestaan, zowel in persoonlijke kring, met familie en het gezin, maar ook in professionele en maatschappelijke context; op het werk, op school, in verenigingsverband en dus ook binnen de Rotaryclubs. Zijn betrokkenheid en passie voor dit onderwerp waren voelbaar, mede doordat hij zijn persoonlijke ervaringen met de groep deelde, wat een extra dimensie gaf aan zijn presentatie.

Naast een aantal voorbeelden waarbij de Rotary Club Soest Baarn met haar slagkracht en invloed een grote maatschappelijke impact heeft gerealiseerd, bracht hij ook twee aankomende evenementen onder de aandacht:

  • Een avondbijeenkomst op 21 maart 2024 in het Utrechtse Galgewaard stadion, gehost door Frans van Seumeren, eigenaar FC Utrecht.
  • Een Rotary congres op 25 juni 2024 met als thema 'Mentale gezondheid'. In een wereld met steeds meer chaos en een ratrace met steeds hogere verwachtingen, is mentale gezondheid cruciaal. Dit congres wordt gehouden in het AFAS Theater in Leusden.

Voor beide evenementen zijn we van harte uitgenodigd.

De avond werd afgesloten met woorden van dankbaarheid door de voorzitters van beide Rotaryclubs, David van Oord (Lopikerwaard) en Erik Asbreuk (Nieuwegein), die de waardevolle bijdrage van Stan Uyland en de impact van de avond benadrukten. Het was een avond vol passie, betrokkenheid en inspiratie, die nog lang in de herinnering zal blijven

Samenwerken met Number 5 Foundation met Prinses Laurentien van Oranje

In het kader van Samen bouwen aan vitale relaties

Number 5 foundation werd in 2017 opgericht door Constantijn en Laurentien van Oranje als neutrale plek. Waar mensen dwars door conventies heen kunnen nadenken over en samenwerken aan een rechtvaardige en duurzame samenleving. Hun droom: complexe maatschappelijke vraagstukken oplossen vanuit en samen mét mensen om wie de vraagstukken gaan.

Het is zeer waardevol om de mogelijkheid te hebben om zich aan te melden als vrijwillig luisterend Schrijver of schade-analist in de kinderopvangtoeslagaffaire. Dan kunnen mensen in de praktijk meteen al bouwen aan vitale relaties en leer je in de praktijk wat echt oordeelloos luisteren is naar een mede-inwoner. Er zijn al honderden aanmeldingen; het zou mooi zijn als wij in het lijstje komt te staan van organisaties van multipliers. We trainen de aangemelde luisterende Schrijvers via een online bijeenkomst met andere luisterende schrijvers van 1 uur. Dit is het toepassen in de praktijk en Rotary kan er dan trots op zijn hieraan te hebben bijgedragen.

Voor meer informatie graag bij Stan Uyland : dg2023-2024@rotary-d1570.nl

ROTARY YOUTH LEADERSHIP AWARD (RYLA)

Doe mee aan het RYLA weekend 2024!

Deelnemers tussen de 20 en de 26 jaar worden in de rol van dagelijks bestuur van een bedrijf geplaatst en geconfronteerd met in-en externe bedrijfsproblematiek.

Ethische vraagstukken, persoonlijke dilemma’s en actuele ontwikkelingen dwingen de deelnemers een plan te maken.

Zij moeten rekening houden met de uiteenlopende eisen van de Ondernemingsraad en de Raad van Bestuur, die worden gevormd door Rotarians.

De RYLA organisatie doet een beroep op de Rotaryclubs om deelnemers aan te dragen VOOR HET HELE WEEKEND en voor de ZATERDAG (6 april) coaches aan te leveren.

Er is plaats voor 48 jonge mensen.

Coaches

Daarnaast zoeken we 58 Rotarians (de coaches), die door diverse rollen in en rondom de case een unieke ervaring voor deze jongeren creëren om hun grenzen op te zoeken, feedback te krijgen en ervaringen te delen.

Dit weekend is bedoeld voor jongvolwassenen, die aan het werkende leven gaan beginnen of net gestart zijn (max 2 jaar werkervaring)

We streven er naar een diverse groep samen te stellen.

  • Leeftijd: 20-26 jaar
  • Affiniteit of ervaring met management en besturen.
  • Opleidingsniveau: ROC+, HBO, WO
  • De kosten per club voor de sponsoring zijn 550 Euro.

Als je meerdere deelnemers kunt aandragen horen wij dat graag.

Wij zoeken daar dan Rotary clubs bij, die zelf geen deelnemer kunnen aanleveren, maar wel willen sponsoren.

Locatie en inschrijving:

Conferentiecentrum Zonheuvel in Doorn van vrijdag 05 april 17.00 uur t/m zondag 07 april 14.00 uur.

zie ook: Rotary 1570 Ryla 2024 aanmelden voor deelnemers en coaches

Voor vragen en informatie:

Hetty van Ee (06 51 38 71 92) | Ella Prins: (06 25 03 41 23) |(Rotaryclub Zandzegge-De Bilt)

 

Data van activiteiten in District 1570 tot 1 juli 2024

Maand

Datum

Omschrijving

Locatie

Diversen

februari

24

Vocational ochtend

Leusden

 

maart

2

Algemene RLI-training in D1570

N.N.B.

Plenaire interactieve dag 09.15 tot 17.00 uur (met borrel na afloop)

 

7

GSB, Groot Staf Beraad

Loosdrecht

Districts-commissies

 

16

PETS D1550, D1560 en D1570

Lent

Voor inkomend voorzitters, KSB, AG’s en Secretarissen en voorzitters van enkele commissies

 

21

Bijeenkomst bij FC Utrecht Stadion

Utrecht

Voor alle Rotaryleden van D1570 en gasten. Website FC Utrecht

april

5-7

RYLA

Doorn

Voor Rotarians die zich als coach of rollenspeler hebben aangemeld

juni

22

Gouverneurswissel Stan-Denise

Van der Valk, De Bilt

Op uitnodiging voor AG’s en Secretarissen

 

25

Congres Mental Health

AFAS Leusden

Voor alle Rotaryleden in Nederland en gasten. Website.

Juli

5

Gouverneursdiner

N.N.B.

Op uitnodiging