© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Maandbrief oktober 2021

 

  MAANDBRIEF OKTOBER


Bij RC Utrecht West mocht ik Petra Claessen onderscheiden met een PHF voor haar inzet voor het district.

Petra is inmiddels RAN-bestuurder maar was een grote hulp in het jaar van Ron Bolderman met de Online Inspiratie dag en Rotary TV. Daarnaast is zij met Ron landelijk aan de slag gegaan met het verbeteren van de communicatie en van het Rotary Magazine. 

Vocational-maand oktober ging over duurzaamheid, bij elk clubbezoek was dit het thema. 

Waarom duurzaamheid en vocational verbonden zijn lees je in het artikel van Elske van de Fliert.
Ze wijst ook op het vocational seminar op 5 februari 2022, met als thema “Duurzaamheid en Rechtvaardigheid”. 

Meer informatie? Klik HIER.

In Almere ontmoette ik Elly Zeef. Zij coördineert de gezamenlijke Rotary en Floriade actie Protect the Environment het nieuwe doel voor Rotary duurzaamheid. Ze zoekt mensen uit het district om mee te doen met dit halfjaar durende spektakel waar een End Plastic Soup-event wordt opgezet.

Tijdens mijn bezoek aan de Rotaryclub Almere New Town maakte ik kennis met Mona Alikha Link artikel Mona en ik raakte onder de indruk van haar werk.

Mona dringt als fotografe door tot de kern en vertelt het verhaal vanuit het perspectief van de persoon. Tijdens het Rotary Festival 2022 zal zij met haar werk het Rotary thema Empowering Girls verbeelden. 

Meer informatie? Klik HIER.

Een aantal clubs die ik bezocht, hadden in het kader van duurzaamheid een vegetarische maaltijd: zeer smakelijk! Met de App “For Good” kun je je CO2 footprint meten. Driemaal in een week vegetarisch eten geeft al een serieuze verbetering. Als het ook nog lekker is: waarom niet? 

Clubs zijn bezig met hun imago en willen een modern imago en People of Action uitstralen.  Ik ontdekte dat een aantal clubs daarom zijn verhuisd. Het was heel plezierig heel andere plaatsen te zien dan doorsnee restaurantzaaltjes.

Ik was in een groentekas, een ROC- school waar koks en bediening wordt opgeleid en een historisch gebouw, waar een vegetarische cateraar heerlijke maaltijden bereid.

Sprekend over imago: 26 maart is het People of Action Seminar 2022. Een bijeenkomst over Rotary-imago, onze PR en onze ACTIE. Waar: Mediapark, Hilversum. Van: 10:00 – 16:00 uur. 

Meer informatie? Klik HIER.

De ledencommissie van Vera Verburgt heeft een workshop ontwikkeld die elke club kan doen. De eerste module gaat over hoe maak je je club weer vibrant. Ik was bij een oefensessie bij RC ’t Sticht en was onder de indruk hoe je met zo’n eenvoudige format tot een goede discussie komt. Dus als het onderwerp je aanspreekt: doen! 

Meer informatie? Klik HIER.

Tot slot een paar belangrijke zaken die ik nog wil benoemen: