Nieuwsbrieven DG Anne Legeland

NIEUWSBRIEF NO: 6 - APRIL 2016

WAT ROTARY ZO KENMERKT IS DE INTENSITEIT WAARMEE ROTARIANS HUN TALENTEN INZETTEN, DAAR WAAR ZE HARD NODIG ZIJN.

DSC08708 copyWat was het meest bijzondere moment in je gouverneursjaar?” vroeg de voorzitter van Rotaryclub Heiloo onlangs. Ik wist het meteen: “Dat was in augustus, toen er meer dan 80 Rotarians naar Café De Pont kwamen om te te praten over armoede in ons district. Hun intense betrokkenheid raakte me diep”.

En nu, acht maanden later, koersen we aan op de eerste bijzondere Armoede Conferentie georganiseerd door Rotary Noord-Holland! Mijn club Amsterdam-Nieuwendam is druk bezig met de voorbereidingen. En in de kop van Noord-Holland, in Medemblik en Heerhugowaard, is men druk bezig met het bouwen van de primeur: de Rotary Goede Doelen Gids Noord-Holland!

Noteer in de agenda en meld je aan: de 21e mei!

ARMOEDE CONFERENTIE ZATERDAG 21 MEI A.S.

Graag nodig ik je uit voor de Armoede Conferentie op zaterdag 21 mei a.s. in het EYE Filmmuseum te Amsterdam van 09.00 – 14.00 uur, aan het IJ achter het CS. We bespreken de ontwikkelingen in Europa en Nederland, gevolgd door de presentatie van de armoedecijfers Noord-Holland, een paneldiscussie over hoe we als Rotarians het verschil kunnen maken en als laatste de presentatie van de primeur: de Goede Doelen Gids Noord-Holland!

Description: Macintosh HD:private:var:folders:h3:tspkjk5n24ngb4xyzdzz_jrm0000gn:T:TemporaryItems:image002.png

Description: /Users/Anne/Desktop/Frank Vandenbroucke _Rotary-uitnodiging.pngPROF. DR. FRANK VANDENBROUCKE

Een Europese schets: de ontwikkelingen inzake armoede in de lidstaten van de Europese Unie. Wat kunnen we verwachten de komende jaren?

Frank Vandenbroucke is hoogleraar aan de UvA en een autoriteit inzake armoede binnen de EU-lidstaten. VandenBroucke was voorheen Minister van Sociale zaken en Werkgelegenheid alsmede Minister van Onderwijs te België. www.uva.nl

Description: ../../../Gerjoke%20Wilmink.jpgDRS. GERJOKE WILMINK

Armoede in Nederland. Welke middengroepen zitten er in de gevarenzone?

Gerjoke Wilmink is directeur van de onafhankelijke Stichting NIBUD en weet alles van de cijfers. Tevens is Wilmink bestuurslid van de Stuurgroep van het Platform Wijzer in Geldzaken en van de Adviesraad van de NVVK Schuldhulpverlening. www.nibud.nl

Presentatie van De armoedecijfers in Noord-Holland per gemeente

De gegevens per gemeente inzake de Bijstand, Voedselbank, schuldhulpverlening en daklozen.

Paneldiscussie: wat zet zoden aan de dijk? Hoe maken we als Rotarians het verschil? Wat zijn best cases?

Interactieve paneldiscussie met Arend de Geus en met inzet van smartphones.

PANELLEDEN:

Gerjoke Wilmink (Stichting NIBUD) / Frank Vandenbroucke (Universiteit van Amsterdam) / Joris Obdam (Stem in de Stad Haarlem) / Maureen van Eijk (Gemeente Amsterdam)

Description: ../../../Rotary%202016/naamloze%20map/beeldspierenvoorspieren1nl.jpgANNE LEGELAND

En dan nu: het gereedschap voor het goede doel!

DE PRIMEUR: de Digitale Rotary Goede Doelen Gids Noord-Holland. Presentatie met zoekvoorbeelden.

Wil je als club iets betekenen voor kinderen met een beperking? Of voor de Voedselbank, buurthuis, jongeren die een stageplaats nodig hebben? Kinderen & Muziek? Vluchtelingen misschien of assisteren bij schuldhulpverlening? Een steun in de rug voor daklozen of een thuis voor langdurig zieken? Je vindt het allemaal straks in deze database!

EN WAT NOG MEER?

Er zijn tafels met informatie over Armoede, Vluchtelingen, Polio, Dokters van de Wereld met de actie voor de Zorgbus voor ongedocumenteerden, Rotaract en Rotarkids met nieuwe acties. En natuurlijk verkoopt Gezinus Meijer zijn befaamde Rotaryspeldjes; de opbrengst gaat naar de Rotary Foundation

Ook is er een fototentoonstelling Daklozen van ‘Stem in de Stad’ Haarlem

En de locatie natuurlijk: een hotspot in Amsterdam met fantastisch uitzicht! Wie per boot komt: er mag een kwartier worden aangelegd.

DE CONFERENTIE IS OPEN VOOR ROTARIANS EN NIET-ROTARIANS

Dus neem je buren, familie, collega’s en andere geïnteresseerden in het onderwerp mee! Zie voor nadere informatie, ook over het facultatieve middag programma, de website www.rotary.nl/d1580/ en de Facebookpagina Rotary Noord-Holland.

Description: Macintosh HD:private:var:folders:h3:tspkjk5n24ngb4xyzdzz_jrm0000gn:T:TemporaryItems:image002.png

Description: Macintosh HD:private:var:folders:h3:tspkjk5n24ngb4xyzdzz_jrm0000gn:T:TemporaryItems:image002.png

Description: Macintosh HD:private:var:folders:h3:tspkjk5n24ngb4xyzdzz_jrm0000gn:T:TemporaryItems:image002.png