© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Diemen opent tijdelijke doorgeefwinkel

RC Diemen start met een tijdelijke doorgeefwinkel.

De tijdelijke doorgeefwinkel is van vanaf woensdag 22 mei tot en met vrijdag 31 mei gevestigd in het voormalige pand van de ING aan de Ouddiemerlaan 227.

"Rotary Diemen heropent de tijdelijke winkel wegens het succes van vorig jaar, toen bekend als 'weggeefwinkel'. Dit jaar gaat de winkel door het leven als 'doorgeefwinkel', waar men goede spullen kan doorgeven aan een nieuwe eigenaar. De doorgeefwinkel staat open voor alle inwoners van Diemen om spullen te brengen of kosteloos mee te nemen. De winkel biedt uitsluitend artikelen van goede kwaliteit aan, die intact en schoon zijn, zoals kleding, keukengerei, elektronische apparaten en speelgoed," aldus Rotary Diemen.

"Rotary Diemen heeft de tijdelijke doorgeefwinkel geopend om twee hoofdredenen. Ten eerste bevordert de winkel het hergebruik van goederen, wat leidt tot minder productie en afval. Ten tweede moedigt het mensen in Diemen aan om elkaar te ondersteunen. Wie overtollige spullen heeft, kan deze naar de winkel brengen. En wie iets nodig heeft, of het zonde vindt om constant nieuw te kopen, kan gratis meenemen wat hij nodig heeft uit de winkel."

De winkel opent voor het eerst op woensdag 22 mei, van 12:00 tot 17:00 uur. Op zondag 19 mei kunnen mensen van 12:00 tot 17:00 uur spullen inleveren bij de tijdelijke doorgeefwinkel.