© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wereld Water Dag

Wereld Water Dag, gevierd op 22 maart, vestigt internationaal de aandacht op watergerelateerde kwesties zoals droogte, overstromingen, en het gebrek aan schoon en veilig water. Ingesteld door de Verenigde Naties in 1992, stimuleert deze dag het organiseren en delen van evenementen en informatie over water. Het ondersteunt ook het bereiken van Duurzaam Ontwikkelingsdoel 6: water en sanitaire voorzieningen voor iedereen tegen 2030.

In 2011 richtte Rotary Nederland het 'WaterPlatform Rotary Nederland' op. Het doel van dit platform is om het thema water binnen alle Rotaryclubs in Nederland te promoten. In tegenstelling tot het 'Polio de Wereld uit' initiatief, is WASH - 'water, sanitatie en hygiëne' - bijzonder geschikt voor bottom-up en kleinschalige projecten. Momenteel werkt het waterplatform aan een nieuwe Rotary-versie van het 'Wandelen voor Water'-initiatief. Dit initiatief, gestart in 2002 in Nederland heeft wereldwijde navolging gevonden, zelfs tot aan de Rotary Internationale Conventie in Lissabon. Het is een effectieve manier om vooral jonge Nederlanders bewust te maken van problemen rond schoon water en een uitstekende fondsenwervingsmethode.

Wat kun je zelf doen of samen met je Rotaryclub?

 Als je meer wilt weten over de mogelijkheden op het gebied van water, neem dan contact op met de vertegenwoordiger van ons district bij het Landelijk Waterplatform:

  • Hans Volberda, RC Heemstede,
    telefoonnummer 06-23229641.

Kom ook in actie, als Rotary People of Action!


              

Wat kan je zelf doen of met je Rotary club?

Water projecten: