© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

voorgaande jaren

 1. DisCon 2017: Groningen

  Zowel tijdens de jaarlijkse training van inkomend voorzitters als de daarmee samenvallende Districtsconferentie in The Big Building te Groningen, was het oog gericht op de toekomst. Tijdens veel inleidingen werd benadrukt, dat Rotary de confrontatie met een wijzigende samenleving moet aangaan...

 2. DisCon 2016: Westerbork

  De jaarlijkse Districtsconferentie van D1590 nam de deelnemers vanuit het verzamelpunt Westerbork mee in de historie. Voor wat betreft de ochtendlezing door astronoom Michiel Brentjes was dat wel heel extreem. Zijn organisatie die de enorme radiotelescoop Lofar beheert, denkt vaak in honderden lichtjaren. Toch wist hij een volle zaal zeer te boeien met uitleg over de hedendaagse technieken waarmee onmetelijke afstanden worden overbrugt en dienstbaar gemaakt aan de actualiteit.

 3. DisCon 2015: Assen

  De RC Assen-Noord heeft veel eer ingelegd met de organisatie van jaarlijkse Rotary-hoogtepunten. De Districtsconferentie van 1590 was ongetwijfeld de zwaarste klus. Maar na een geweldige dag konden gouverneur Rob Staal en zijn club enkel tevreden deelnemers uitzwaaien. De weersomstandigheden hadden beter gekund, maar doordat alle drie excursieonderdelen overdekt waren, leden de ruim 150 gasten daar niet onder. In drie bussen werden zij langs drie locaties vervoerd waarop de Assenaren terecht trots zijn.

 4. DisCon 2014: Lelystad

  Aangezien gouverneur Jan Leentvaar uit Flevoland komt, was de organisatie van zowel de PETS als de Discon dit jaar opgedragen aan de twee samenwerkende Rotaryclubs van Lelystad.

 5. DisCon 2013: Groningen

  De RC Groningen heeft veel eer ingelegd met de organisatie van een zeer succesvolle Districtsconferentie. In de prachtige Stadsschouwburg waren meer dan 300 Roarians bijeen om heel veel te horen over water en sanitatie...

 6. De clubomroeper

  Enkele wenken voor clubs in het district hoe DisCon-boodschappers te ontvangen