© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Handboek Rotarians D1600 2021-2022

Handboek Rotarians D1600 2021-2022

 

 

 

 

 

Page 23 - Handboek Rotarians D1600 2021-2022
P. 23

ROTARY APP
Met de (gratis) Rotary App op je (Android of Apple) mobiele telefoon kun je Rotary nieuws bekijken, clubnieuws aanmaken, gegevens van
clubleden bekijken en
direct contact met hen opnemen en je attendance doorgeven (aanmelden of afmelden). Op http://www.rotary.nl/ helpdesk/app/ is
meer uitleg over deze applicatie te lezen.
http://www.rotary.nl
KOM MET JE ROTARY CLUB
IN ACTIE VOOR END POLIO NOW!
Vanaf augustus 2020 is de End Polio Now tulpenactie weer actief.Het afgelopen jaar hebben veel clubs ervoor gezorgd dat het een zeer succesvolle actie werd, waarmee we een mooi bijdrage konden leveren aan het uitroeien van polio.
Kijk op www.endpolionowtulp.nl en doe mee aan deze belangrijke actie.
SHARE systeem
De vrijwillige bijdragen van Rotarians aan TRF worden, tenzij ze met een ander doel geoormerkt zijn, gestort in het Annual Fund. Jaarlijks wordt 50% van deze bijdragen toegevoegd aan het World Fund.
De resterende 50% vloeit in het District Designated Fund (DDF). Elk district krijgt zo, met het DDF, de zeggenschap over de toekenning van 50% van het geld dat drie jaar tevoren door datzelfde district is afgedragen aan TRF.
Besteding gelden
De besteding van het District Designated Fund staat, binnen de richtlijnen van het TRF natuurlijk, ter vrije beschikking van het district. Het district kan deze gelden besteden aan educatieve, culturele en humanitaire projecten. Ook kan het district besluiten geld uit het DDF te doneren aan bijvoorbeeld het PolioPlus programma of het World Fund. In de praktijk wordt het DDF dikwijls gebruikt om als aanjager te fungeren bij clubprojecten.
POLIO DE WERELD UIT
Rotary’s betrokkenheid bij het uitroeien van polio begon in 1979 met de toezegging om gedurende 5 jaar vaccins en hulp te leveren bij het vaccineren van 6 miljoen kinderen op de Filippijnen. Al direct gevolgd door verschillende andere landen. In de vroege jaren ‘80 werd het plan geboren voor het meest ambitieuze project uit de geschie- denis van Rotary: het immuniseren van alle kinderen op de wereld tegen polio.
In 1985 toen Rotary het PolioPlus programma is gestart waren er meer dan 350.000 gevallen van polio in meer dan 125 landen. Polio is niet te genezen. De verlammingen zijn blijvend. Maar door vaccinatie is de ziekte is wel te voorkomen . In samenwerking met de Wereldgezond- heidsorganisatie (WHO), UNICEF, CDC en het Global Polio Eradication Initiative zijn meer dan 2,5 miljard kinderen gevaccineerd en is het aantal Poliogevallen met meer dan 99% gereduceerd. Rotaryvrijwilligers, ook vanuit ons land, helpen tijdens de National Immunization Days mee met het vaccineren.
Ondanks het enorme succes is de strijd nog niet voorbij. Nigeria was poliovrij en daarmee geheel Afrika, maar onlangs hebben zich weer incidenten voorgedaan waarop direct actief is ingesprongen. In slechts twee landen wordt het poliovirus nog aangetro en: Afghanistan en Pakistan. Niet in het gehele land, maar vooral in afgelegen moeilijk bereikbare gebieden. Rotary en de Bill & Melinda Gates Foundation zetten hun samenwerking in deze kritische eindstrijd tegen polio voort. Van 2013 tot 2023 wordt iedere dollar die Rotarians bijdragen aan de polio vaccinatie door de Gates Foundation verdrievoudigd.
End Polio Now http://www.endpolio.org
Onze Tulpenactie http://www.endpolionowtulp.nl
ROTARY FOUNDATION
23


   21   22   23   24   25