© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

GIRLS EMPOWERMENT


Themabijeenkomsten ter inspiratie

Clubs en Rotarians hebben het Girls Empowerment thema van de R.I. President inmiddels omarmd. Jack Groot (RC Heiloo, D1580) zet een aantal initiatieven voor ons op een rij. Laat je inspireren. De interviews zitten vol praktische tips over hoe jij met je club ook kan bijdragen.


Chido Govera bij Rotary Club Santpoort.

Harnessing the power of mushrooms - Orphans teach Orphans

Chido Govera heeft met haar Future of Hope Foundation in Zimbabwe inmiddels 3500 jonge vrouwen een zelfstandig bestaan verschaft  en de welstand in dorpen vergroot.

Met de tweede global grant zal een veel groter gebied in Zimbabwe worden bestreken en wordt de aanvoer van kweekmateriaal en de afname van de gekweekte oesterzwammen zeker gesteld. Klik hier om haar motiverende verhaal te horen. 

Meer informatie

Interview Peter Wiers and Marc Plaisier,

door Rutger Mazel 

Marc Plaisier, RC Keerbergen (B), geldt als de initiatiefnemer van de samenwerking van Europese clubs met die in Harare (Zimbabwe) om de Future of Hope Foundation te ondersteunen in het project Orphans teach Orphans.
Peter Wiers, RC Santpoort, is de trekker van het nu lopende vervolgproject. 
Hoe is ‘t ontstaan en wat kom je tegen als je een omvangrijk project met hulp van de Rotary Foundation gaat opzetten?  

Stichting Anne Bo,

Interview met Annemieke van der Wouw, door Edward van der Zwaag

Dat je jonge vrouwen ook dichtbij huis op een fantastische manier kan helpen, vertelt Annemieke van der Wouw die een Stichting ter herinnering van haar dochter Anne Bo heeft opgericht. Niet alleen geld maar vooral sociale ondersteuning aan power-girls die dat verdienen maar waarvan de ouders dat niet kunnen geven. Dit is meisjes in hun kracht zetten. 

Meer informatie

Ain Contractor,

India (Rotary student Watermanagement IHE-Delft)

How I discovered India through water.

Jaarlijks geven Rotarians aan een tiental jonge mensen, nu vooral vrouwen, de mogelijkheid om als aanvulling op hun studie een Masters Watermanagement aan het IHE te doen. Deze Scholarships worden gesteund door de Rotary Foundation.
Bij terugkeer in hun land hebben deze vrouwen door hun opleiding een sterke(re) positie en zijn ze rolmodellen in hun omgeving.
Ain, opgegroeid in een beschermd milieu in Mumbai, ontdekt de andere kant van India als ze zich tijdens de lockdown gaat inzetten voor de beschikbaarheid van water in de sloppenwijken. Kijk door haar ogen mee naar wat Rotary kan betekenen…. 

Interview met Bas Hendriksen en Carlo Nash,

door Rutger Mazel

Wat komt er kijken als je ieder jaar meer dan 10 studenten uit de hele wereld een Scholarship geeft voor de studie aan het Instituut voor watermanagement in Delft?

De IHE-Rotary commissie is niet alleen betrokken bij fondsenwerving en global grant-waardige project beschrijvingen maar vooral ook bij het selecteren en begeleiden van de studenten. In een korte videoboodschap kijkt een alumni terug op wat haar studie en het verblijf in Nederland voor haar heeft betekent. Rotary op z’n best!! 

Interview met Motalib Weijters,

door DG Leny Goijer

Motalib, RC Uden, is geboren in Bangladesh en richt zich op verbetering van de leefomstandigheden in de streek waar hij vandaan komt.
Na water en sanitatie projecten heeft hij zich gericht op gezondheid en dan met name die van jonge vrouwen. In het door hem gevestigde ziekenhuis worden ze o.a. gescreend op baarmoederhalskanker.

Zijn werk is niet onopgemerkt gebleven; tijdens de Internationale Conventie in Houston (2022) zal hij geëerd worden met de Rotary onderscheiding Champion Empowering Girls.

Meer informatie