© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Wijnproeverij 9 november
Meer lezen
Rotaryclub Franeker steekt handen uit de mouwen bij Nikki`s Place
Verder lezen
Rotary Club Franeker schenkt ruim 50.000 euro
Lees verder
Draaiend rad van Rotary draait op de AD voor Stichting Leergeld
Lees verder
Interview met Jen Wartena
Lees verder
PlukGeluk ARUM van start en 10.500 euro voor Nikki`s Place
Lees verder
Plukgeluk 2022 te Arum
Lees verder
Rotary Club Franeker zamelt zomerkleding in voor Oekraïense vluchtelingen
Lees verder
Met Pluk Geluk naar Festival in DeFabrique in Maarssen
Lees verder

Rotary Club Franeker

Rotary Club Franeker is een dynamische serviceclub die zich inzet voor de samenleving (zowel in als buiten Franeker en zowel in als buiten Nederland).

De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk 'Service above Self'. Bij Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Niet alleen door het mede opzetten van lokale en wereldomvattende fundraisingprojecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis.

De opzet van de Rotaryorganisatie nodigt daartoe uit. Want Rotary is een netwerk, waarbinnen de leden bereid zijn hun (vak-)kennis ten dienste te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten. De open communicatie van de honderdduizenden leden verbindt rotarians over de gehele wereld, gebaseerd op het essentiële beginsel: service.

Rotary Club Franeker haalt jaarlijks geld op door middel van fundraisers zoals deelname aan de Agrarische Dagen en de Pluktuin in Arum en besteedt dat geld aan goede doelen binnen en buiten Franeker.

Bedrijfsbezoeken en uitjes

Rotary Club Franeker organiseert regelmatig bedrijfsbezoeken en uitjes waarbij naast de leden ook de partners van harte welkom zijn. Leuk en leerzaam voor iedereen!

Rotary is van alle leeftijden!

Rotary als organisatie staat open voor alle leeftijden. Er zijn steeds meer jongeren die het principe van "Service above self" willen uitdragen en mee willen doen in mooie projecten, zowel lokaal als internationaal.

Ook jongeren kunnen dus lid worden van de Rotary en doen dat via onderstaande clubs. Rotary Club Franeker moedigt de clubs aan om samenwerking te zoeken of hulp te vragen op allerlei gebied.