© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Plukgeluk 2022 te Arum

bloemen

Evenals vorig jaar, is er ook vanaf 9 juli 2022 weer een PlukGeluk-tuin in Arum, waar 10.000 vierkante meter `greide` is ingezaaid met de mooiste soorten veldbloemen. De organisatie is net zoals toen, in handen van Rotaryclub Franeker, nu samen met `moederclub` Harlingen.

De tuin is een aantal weken terug ingezaaid en het is altijd spannend om te zien of de ingezaaide bloemen aan de oppervlakte verschijnen en dat is het geval. Doelstelling is, iedereen die dat wil, een vierkante meter bloemen te laten sponsoren voor 10 euro. Het hele seizoen mag je dan plukken! Wil je meer vierkante meters? Heel graag natuurlijk! Rotaryclub Franeker en Harlingen, doen dat voor drie goede doelen. Tegelijkertijd is er ook een PlukGeluk-tuin in Sint Jacobiparochie, gerund door Rotaryclub Leeuwarden-Oldehove met hun goede doelen en nu ook een Rotaryclub in Geleen.

Voor PlukGeluk-tuin Arum zijn er drie goede doelen benoemd, te weten: Steunpunt Jonge Mantelzorgers `de Skûle`, Stichting SchuldHulpMaatje Waadhoeke en Stichting Botanische Tuinen Tera Barra. De komende weken willen we in deze krant elke week één van de goede doelen uitgebreid toelichten. In tegenstelling tot vorig jaar, zal er nu uitgebreide parkeermogelijkheid zijn, staat er een grote zogenaamde `Stretch-tent` waarin activiteiten zullen worden georganiseerd, picknick-banken en natuurlijk informatie en betaalmogelijkheden via QR-code. De eerste belangstellenden meldden zich alweer aan, waaronder een fotografe van paarden die ter plaatse op bestelling reportages maakt en een groot deel van haar opbrengst geeft aan de goede doelen.
Er is ook weer een website waarop informatie staat en je ook vierkante meters kan bestellen en betalen. Kijk maar: https://plukgeluk-arum.nl

Je kunt vanaf 10 juli (een dag na de officiële opening) komen plukken tot in september 2022! Dus meerdere bossen prachtige bloemen-veldboeketten voor maar 10 euro en ook nog voor het goede doel.
Locatie: Arum, van Camminghaweg, nabij garagebedrijf Boek zie ook de website.
U kan ook cadeaubonnen weggeven aan vrienden, kennissen, relaties, die zijn te bestellen via emailadres: info@plukgeluk-arum.nl;

Op de facebookpagina PlukGeluk ARUM is te volgen hoe het hele inzaai-proces werd gedaan, hoe de tuin zich ontwikkelt en ook de activiteiten die er volgen op de tuin. Op 9 juli 2022 zal in de avonduren de opening plaatsvinden en dat gaat een Italiaanse Avond worden met een veiling met de meest uiteenlopen spullen en diensten en de opbrengst daarvan is bedoelt voor Kinderhuis Nikki`s Place in Chiang Mai (Thailand), de opvang van baby`s die HIV geïnfecteerd zijn en vaak wees, een project waaraan ook Rotaryclub Franeker en Harlingen zijn verbonden. Alles is netto voor genoemde goede doelen.

Wees welkom vanaf 10 juli 2022 tot in september, een prachtig fiets-, wandel- of ander uitje!