© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Club Franeker

Rotary Club Franeker

Rotary Club Franeker is een dynamische serviceclub die zich inzet voor de samenleving (zowel in als buiten Franeker en zowel in als buiten Nederland).

De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk 'Service above Self'. Bij Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven. Dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Niet alleen door het mede opzetten van lokale en wereldomvattende fundraisingprojecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis.

De opzet van de Rotaryorganisatie nodigt daartoe uit. Want Rotary is een netwerk, waarbinnen de leden bereid zijn hun (vak-)kennis ten dienste te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten. De open communicatie van de honderdduizenden leden verbindt rotarians over de gehele wereld, gebaseerd op het essentiële beginsel: service.

Rotary Club Franeker haalt jaarlijks geld op door middel van fundraisers zoals deelname aan de Agrarische Dagen en de Pluktuin in Arum en besteedt dat geld aan goede doelen binnen en buiten Franeker.