© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

PlukGeluk ARUM van start en 10.500 euro voor Nikki`s Place

Op vrijdagavond 9 juli 2022 was het zover, opening van de PlukGeluk-tuin ARUM aan de van Camminghaweg, nabij Arum, richting Witmarsum. 

Op het veld van tienduizend vierkante meter, gevuld met de meest kleurige en veelsoortige bloemen, werden  in een tent 130 gasten ontvangen die na een openingstoespraak door Wigle Sinnema, de tuin rond 18.00 uur officieel geopend zagen worden door Angelique Broekhof-Kloosterman, voorzitter van Rotaryclub Harlingen en Antsje Zwart, waarnemend voorzitter Rotaryclub Franeker. Een groot lint met strik werd ontknoopt en de tuin is van nu af, zolang er bloemen zijn te plukken, te bezoeken door mensen die prachtige veldboeketten willen plukken. Voor een vierkant meter betaal je 10 euro en de organisatoren hopen natuurlijk dat mensen meerdere vierkante meters kopen. Tot in september mag er dan geplukt worden en kunnen `plukkers` hun geld storten via de website www.plukgeluk-arum.nl . Het gedoneerde geld zal geheel worden besteed en overgemaakt ten behoeve van drie goede doelen, te weten Schuldhulpmaatje Waadhoeke, steunpunt jonge mantelzorgers `de Skûle` en Stichting Botanische Tuinen `Tera Barra` (boomaanplant programma). Na de opening werden 120 gasten begeleid naar het erf van de kop-hals-romp boerderij van de familie Sinnema, waar `yn`e lijte`, een groot en gezellig terras met verwarmers en aangeklede tafeltjhe het begin vormden van een Italiaanse avond met dito diner. Tussen de 3- gangen werd door de geweldige veilingmeester Hugo ter Avest, in het dagelijks leven directeur/conservator van museum het Hannemahuis in Harlingen op een komische en miraculeuze wijze, van alles geveild, van vakantieweekenden, sloepvaarten, elektronische apparatuur tot vluchtsimulatorvluchten. Een veiling ten bate van Nikki`s Place het kinderhuis in Chgiang Mai (Thailand) waar hiv geïnfecteerde baby`s zonder zorgkader worden opgevangen en dus levensreddend werk. Niet nadat Wessel Veenstra namens Nikki`s Place een presentatie hield en vertelde van de projecten en uitdagingen in Nikki`s Place, waar steeds 110 kinderen worden opgevangen en begeleid van baby tot volwassenheid. De veiling ter plaatse bracht het formidabele bedrag op van 10.500 euro, waar in de loop van de week nog de online geveilde goederen en diensten bij opgeteld kunnen worden. Een geweldig succes voor dit vierde goede doel van het PlukGeluk ARUM-project.

Ieder is welkom in de PlukGeluk tuin, het is een mooi doel- of onderbreking tijdens een fiets- of wandeltocht of autoritje. Je kan ter plaatse parkeren en zitten en gedurende de opening tot september zullen er ook diverse activiteiten worden georganiseerd, waarover vooraf gepubliceerd gaat worden.