Rotary Groningen-West

28-5-16 Leekstermeer Wandeltocht

Ieder jaar organiseert Rotary Groningen-West de Leekstermeer Wandeltocht (#LMWT). Op 28 mei 2016 al weer de elfde editie. Er zijn wandeltochten van 7.5, 15, 25 en 40 kilometer in de omgeving van het Leekstermeer. De routebegeleiding en organisatie vindt plaats vanuit het info-centrum op landgoed Nienoord. Meer informatie en de inschrijving vindt u op www.lmwt.nl.

  

Door een groot aantal trouwe sponsoren kan ieder jaar een goed doel worden ondersteund. Het geld dat wandelaars voor deelname betalen gaat rechtstreeks naar het goede doel. Zo werden de afgelopen jaren een aantal lokale en maatschappelijk relevante doelen ondersteund. (vakantieweken Humanitas in Bakkeveen, Stichting Leergeld Westerkwartier, voedselbank Westerkwartier).

Iets kunnen doen voor de maatschappij vindt Rotary belangrijk. 

Meer info...

Educatieproject Hanckemaborg 3D

Zaterdag 14 september 2014 konden ruim 80 belangstellenden op de oorspronkelijke plek van de Hanckemaborg in Zuidhorn de tijd van deze verdwenen borg meemaken. Een sfeervol en smakelijk vijfgangensamengesteld uit oorspronkelijke menu’s en kookboeken van Groninger borgen. Het diner werd opgediend door vele jonge bedienden. Door vele sponsoren en betalende gasten kon de opbrengst van het diner naar het digitaliseringsproject Hanckemaborg 3D.


Tussen de gangen van het diner werden de deelnemers meegenomen naar de tijd van de Hanckemaborg met muziek, theater en presentaties. Het Hanckema-beleef-diner had als doel de kennis over de Hanckemaborg te delen met inwoners van Zuidhorn en omstreken en andere belangstellenden. Hiervoor werkte de Hanckemacommissie van de Historische Kring Zuidhorn samen met de Rotary Groningen-West in de Stichting Hanckemaprojecten. 

Film bekijken