Hartelijk welkom op de website van Rotary Groningen-West

18 mei LeekstermeerWandeltocht

Ieder jaar organiseert Rotary Groningen-West de Leekstermeer Wandeltocht (LMWT). Op 18 mei 2019 al weer de 14de editie. Er zijn wandeltochten van 10, 17.5, 25 en 40 kilometer in de omgeving van het Leekstermeer. De routebegeleiding en organisatie vindt plaats vanuit het info-centrum op landgoed Nienoord. Meer informatie en de inschrijving vindt u op www.lmwt.nl.

Door een groot aantal trouwe sponsoren kan ieder jaar een goed doel worden ondersteund. Het geld dat wandelaars voor deelname betalen gaat rechtstreeks naar het goede doel. Zo werden de afgelopen jaren een aantal lokale en maatschappelijk relevante doelen ondersteund. (vakantieweken Humanitas in Bakkeveen, Stichting Leergeld Westerkwartier, voedselbank Westerkwartier).

De gehele opbrengst van de 14de LMWT gaat dit jaar naar de 'Vrienden van Zienn' in Leek. Dit jaar is gekozen voor het ondersteunen van de crisisopvang in Leek. In de crisisopvang worden niet alleen volwassenen, maar ook kinderen opgevnagen. De thuissitautaie voor deze kinderen is soms niet veilig. De crisisopvang zorgt voor deze kinderen door ze wel een veilige omgeveing te bieden.

De huidige opvangmogelijkheden voor deze kinderen zijn beperkt. Er is behoefte aan een huiswerkruimte, speelgelegenheid en een beperkte renovatie van de ruimtes. De gehele opbrengst van de LMWT2019 zal hiervoor worden bestemd. Door deel te nemen aan de LMWT, alsmede door het aanschaffen van het LMWT wandelshirt, draagt u bij aan dit goede doel!

Meer info...

Opa's Kunstgebit...

Tijdens de Leekstermeer Wandeltocht (zaterdag 18 mei) treedt Opa's Kunstgebit op bij de prachtige Olie- en Korenmolen Woldzigt aan de Hoofdstraat in Roderwolde. Van 10.30 - 13.30 uur spelen zij voor de wandelaars van de 25 en 40 km wandelroutes folkmuziek met een knipoog!

Folk is muziek van het volk, dat betekent dat zij vooral zingen over dingen des levens. Oftewel, geen geld hebben, drank en gevangenissen... Kortom: heel veel sfeer en gezelligheid en u bent van harte uitgenodigd om 'n kijkje te komen nemen!

Impressie