Internationale Jeugduitwisseling

Rotary Heiloo doet actief mee aan het jaaruitwisselingsprogramma van Rotary International. Via dit programma worden jaarlijks circa 40 kinderen tussen de 16 en 18 jaar uitgezonden naar het buitenland en komen een vergelijkbaar aantal kinderen vanuit verschillende landen uit heel de wereld naar Nederland.

foto Marti aankomst1.JPG

Via Rotary Heiloo zijn in de afgelopen jaren steeds 1 of 2 jaarkinderen uit Heiloo uitgezonden. Dit jaar is Carlijn Smit uit Heiloo in Brazilië en als ‘tegenprestatie’ is Marti Marquez uit Chili een jaar te gast in Heiloo.

foto aankomst Carlijn.jpeg

Belangrijk principe bij de uitwisseling is dat de ouders van de uitgaande jaarkinderen gastgezin zijn voor de inkomende jaarkinderen. Rotary Heiloo regelt de school voor deze kinderen en stemt af met de gastgezinnen over de verdere invulling van het jaar.

Voor nadere informatie kan contact genomen worden met jeugdcommissaris Paul Mulder via ppmulder@kpnmail.nl of via 06-12252139. Op de site https://www.rotary.nl/yep/scholier/jaaruitwisseling is ook veel informatie beschikbaar.