Internationale Jeugduitwisseling

Rotary Heiloo doet actief mee aan het jaaruitwisselingsprogramma van Rotary International. Via dit programma worden jaarlijks circa 40 kinderen tussen de 16 en 18 jaar uitgezonden naar het buitenland en komen een vergelijkbaar aantal kinderen vanuit verschillende landen uit heel de wereld naar Nederland.

Via Rotary Heiloo zijn in de afgelopen jaren steeds 1 of 2 jaarkinderen uit Heiloo uitgezonden. In het jaar 2018/2019 is Ilse Baars naar Peru en Sam Schopping naar Mexico geweest. Komend schooljaar gaat Carlijn Smit vanuit Heiloo een jaar naar Brazilië.

Dia1.JPG

Als ‘tegenprestatie’ was het afgelopen jaar Thiare Astudillo Quesada vanuit Chili hier te gast. Komend schooljaar zal Martina Marquez (ook uit Chili) in Heiloo verblijven.

Foto Thiare in Amsterdam.JPG

Belangrijk principe bij de uitwisseling is dat de ouders van de uitgaande jaarkinderen gastgezin zijn voor de inkomende jaarkinderen. Rotary Heiloo regelt de school voor deze kinderen en stemt af met de gastgezinnen over de verdere invulling van het jaar.

Voor nadere informatie kan contact genomen worden met jeugdcommissaris Paul Mulder via ppmulder@kpnmail.nl of via 06-12252139. Op de site https://www.rotary.nl/yep/scholier/jaaruitwisseling is ook veel informatie beschikbaar.