© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Thema Rotary jaar 2023 - 2024

Het thema van het Rotary jaar 2023 – 2024 is “Create hope in the world”. De inkomend president van Rotary International, R. Gordon R. McInally, roept de leden op om de aandacht van de wereld te trekken en de weg te wijzen naar mogelijkheden die ver boven onze huidige verwachtingen liggen. McInally, lid van Rotaryclub South Queensferry, West Lothian, Schotland, onthulde het presidentiële thema voor 2023-2024, tijdens de International Assembly in Orlando, Florida, VS, op 9 januari jl.

Hij drong er bij de leden op aan om vrede in onrustige landen te bevorderen, degenen te helpen die getroffen zijn door conflicten en het momentum van initiatieven die door eerdere leiders zijn gestart, te behouden.

"Het doel is om de hoop te herstellen - om de wereld te helpen genezen van destructieve conflicten en, daarbij, om ons te helpen blijvende verandering voor onszelf te bereiken," zei McInally tijdens Rotary’s jaarlijkse trainingsevenement voor inkomend gouverneurs.

Afbeelding met kleding, person, persoon, Conventie

Automatisch gegenereerde beschrijving

McInally sprak over een vrouw die hij ontmoette in Ban Taling Chan, Thailand, waar Rotaryleden hielpen bij het bouwen van huizen, een vergaderzaal en kinderopvang en gezondheidszorgfaciliteiten na de tsunami die Zuid-Azië eind 2004 verwoestte. De vrouw had haar man, haar dochter en haar zoon verloren in de tsunami, evenals haar levensonderhoud. Toch bood ze McInally een cadeau aan: een prachtige zeeschelp, een van de weinige bezittingen die ze nog had. "Ze vertelde me verder dat Rotary haar optimisme had hersteld.

We hebben haar hoop gegeven," zei McInally. "Dit is hoe Rotary blijvende verandering in de wereld brengt," voegde hij eraan toe, "één herstelde of nieuwe hoop tegelijk."