© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Vrolijk sportevenement op de dag na kerst

Het was een mooi en vrolijk evenement op derde kerstdag rondom sportcomplex Het Vennewater: voor de tweede keer organiseerde Rotary Club Heiloo samen met de Buurtsportcoach, Jongerenwerk Heiloo, de sportverenigingen en sponsoren de Kerstmannen Hindernisbaan. Bijna 250 kinderen tussen de 4 en 14 jaar werkten zich na twee kerstdiners enthousiast in het zweet. 

Afbeelding met kleding, persoon, schoeisel, jongen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Gehuld in een rood t shirt en kerstmuts bestormden de allerkleinsten (groep 1 en 2) de grote springkussenbaan in de sporthal. Voor hen was daarna de klus geklaard, maar de deelnemers uit groep 3 en 4 legden ook nog een parcours af over de terreinen van voetbalclub de Foresters en hockeyclub de Terriërs. De kinderen uit groep 5 en hoger beteugelden de uitdagende hindernissen over de volledige route van 1500 meter via de Boscrossers (fietscross terrein), honkbalclub Double Stars, de Foresters en de Terriërs.

Afbeelding met hockey, gras, groep, sportuitrusting

Automatisch gegenereerde beschrijving

Na afloop kwamen de kinderen met rode wangen van inspanning naar de kramen voor gratis chocolademelk en een oliebol. De sporthal was helemaal in kerstsfeer gestoken met feestelijke verlichting en muziek. Bovendien waren naast de stormbaan verrassende hindernissen neergezet en lieten de sportclubs de kinderen kennismaken met hun eigen sport via leuke activiteiten.

Afbeelding met kleding, persoon, vrouw, plafond

Automatisch gegenereerde beschrijving

Voor de ouders en andere belangstellenden stonden er diverse kramen met warme chocolademelk, glühwein, oliebollen, erwtensoep, huisgemaakte lekkernijen en verse pannenkoeken.

Afbeelding met kleding, tekst, persoon, jeans

Automatisch gegenereerde beschrijving

Zanger Bernard Karsten zorgde belangeloos voor de gezellige sfeer.

De opbrengst van dit evenement gaat naar het Rotary Sportfonds, dat gezond bewegen voor alle mensen in Heiloo promoot.