Lokale Projecten

Catherinadal
Bij het 10e lustrum van Rotary Oosterhout op 1 juli 2015 heeft Rotary Oosterhout € 5.000,= geschonken aan het wijnproject van de zusters Norbertinessen op Catherinadal. Er zijn meerdere redenen voor die steun.
Downdag
In 2006 heeft Rotary Oosterhout het plan opgevat om met enige regelmaat een “ verwendag” te organiseren voor minder valide en/of volwassenen/kinderen met het Syndroom van Down.
Frites bakken
In 2014 is het idee ontstaan om als Rotary Oosterhout een fundraising project op te zetten om lokale goede doelen te sponsoren: frietbakken voor het goede doel. In een van de dorpen rond Oosterhout, Den Hout, vindt op Hemelvaartsdag al jaren een grote jaarmarkt plaats op de unieke ‘Houtse heuvel’.
Oosterhouts Ballonfestival 2018
Op 15 juni 2018 zal voor de 2e keer het Oosterhouts Ballonfestival worden gehouden. Het zal weer een mooi schouwspel worden om de heteluchtballonnen te zien opstijgen. Ook nu zal weer alles uit de kast worden gehaald om een zo groot mogelijk bedrag te verzamelen voor de goede doelen: Stichting Leergeld en Stichting Tycohuis.
Rotary Talenten Concours
In de jaren 2012 – 2015 heeft Rotary Oosterhout in samenwerking met de Bussel en H19 drie keer het Rotary Talenten concours gehouden voor musicerende jongeren. Momenteel staat er geen editie gepland, maar wat niet is kan nog komen.