© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary doneert aan waterscouts

Rotary doneert aan Zuiderkruis

Goed, het was een cheque, maar voor die twee mille kun je heel veel Rolo’s kopen, dat is zeker. Niet dat dat zal gebeuren hoor, het geld is een bijdrage van de Rotary aan het vernieuwen van de opbouw van het schip van de waterscouts van Het Zuiderkruis, dat aan die dode arm van de Zwaaikom ligt afgemeerd. In april gaat het schip naar de werf voor groot onderhoud aan de buitenkant. Meteen zal dan ook de opbouw worden vervangen.

Scouts hebben een home, maar waterscouts ook. Da’s dan een schip. Het Zuiderkruis telt alles bij elkaar 55 leden, verdeeld in dolfijnen, verkenners en wilde vaart. Die namen zijn leeftijdsgebonden. Het oudste lid is Mirjam de Wit, daarna komt ‘schipper’ (bij de verkenners heet zo iemand hopman) Erik van den Brink (49), die al 37 jaar verbonden is aan Het Zuiderkruis en in het bezit is van een groot vaarbewijs.

Lek
Hij was ook degene die de Rotary een brief schreef. ‘De Rola is in 1985 gekocht en, buiten het groot onderhoud, is er sinds die tijd eigenlijk niks veranderd. Het binnenvaartschip zelf stamt uit 1901, was eerst een trekschuit en kreeg in 1935 een motor. Met man en macht proberen we het onderhoud aan de opbouw bij te houden, maar nu is er niet meer tegen te vechten. Lekkages en zwaar verouderd materiaal, daar zitten we mee. Uw hulp is van harte welkom.’
En gelukkig was dat niet aan dovemansoren gericht, want zaterdagmiddag kwamen Jean-Pierre van der Pol, Willeke Meijer en Paul Jehae hen die cheque brengen. “We weten dat jullie zelf ook enorm actief zijn als het om het vergaren van geld gaat”, aldus Van der Pol. “Koninginnedag, Sinterklaas, statiegeld, Jantje Beton, de verkoop van snoepzakken … Vandaar dat wij jullie nu een handje komen helpen.”

In natura
Maar bijvoorbeeld ook Van Mook Keukens & Badkamers. Die hebben net hun hele showroom vernieuwd en voor een habbekrats (hopelijk) een nieuwe keuken en materiaal voor de toiletten en douche geleverd. “Zo kan het natuurlijk ook. Sponsoring in natura is even goed van harte welkom”, aldus de schipper.