Rotary helpt kindertehuis en ziekenhuis in Suriname

Rotary helpt kindertehuis en ziekenhuis in Suriname

 
De Stichting Kleurrijk Leven en Rotary Oosterhout hebben de handen ineen geslagen en helpen daarmee de HIV-geïnfecteerde baby’s en ’s Lands Hospitaal in Suriname. Juist in dat deel van de wereld is HIV/AIDS nog een groot probleem en worden er zeer regelmatig baby's geboren met het HIV-virus. Omdat er in Suriname nog een taboe heerst op HIV-infectie, worden deze kinderen afgestaan en opgevangen in de kindertehuizen die worden gesteund door de Stichting Kleurrijk Leven voor Suriname. Vaak worden deze baby's aan hun lot overgelaten.
 
Rotary Oosterhout helpt de Stichting Kleurrijk Leven voor Suriname met het inzamelen van medische materialen. Dit zijn vaak restanten die hier niet meer gebruikt worden zoals bijvoorbeeld over gebleven artikelen uit kraampakketten, incontinentiemateriaal en andere voor ons afgeschreven materialen, zoals een transportcouveuse en fototherapielampen, kamerschermen etc.

De ingezamelde materialen worden door de Oosterhoutse Rotary naar Suriname getransporteerd. “Het is zo mooi om te zien wat ze daar nog kunnen doen met ons spullen die hier niet meer gebruikt worden. Er zijn daar zoveel tekorten in de primaire levensbehoeften en in de gehele gezondheidszorg en er is nog veel meer nodig” zegt Krista Monteiro van de Stichting Kleurrijk Leven voor Suriname

Lang niet genoeg 

Dagelijks komen er zieke baby's binnen en er is helaas niet genoeg medisch materiaal om ze optimaal te kunnen verzorgen. Alle restanten van kraampakketten, incontinentiemateriaal of andere medische artikelen zijn zeer welkom bij de Stichting Kleurrijk Leven voor Suriname (info@kleurrijklevenvoorsuriname.nl)