© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Houten kisten vol groente en fruit

Houten kisten vol groenten en fruit voor kinderen op de peuterspeelgroepen en kinderopvang uit Ooststellingwerf

25-10-2021

Oosterwolde – Deze week zijn er op alle kinderdagverblijven en peuterspeelgroepen in de gemeente Ooststellingwerf volle kisten bezorgd door Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf met daarin groenten en fruit.

Rosita Woltjer, pedagogisch medewerker: ‘‘Dit is een superleuke actie. Kinderen leren hoe groente en fruit er uit ziet als het heel is, maar ook hoe het eruit ziet wanneer we het doormidden snijden. Ze maken kennis met diverse smaken die niet alle kinderen thuis ervaren. We praten erover met de kinderen. Wat kennen we al en wat is nieuw, zo leren ze ook nieuwe woorden zoals zoet, zuur, zacht, hard. Het is ook gezellig met elkaar om groenten en fruit samen te eten.’’


1 of 6

Met het uitdelen wil Rotary Healthy Kids kinderen stimuleren om groenten en fruit te eten. Naast de fruitkisten zijn er ook waterdispensers aangeboden, om het water drinken te stimuleren.
Op de basisscholen, peuterspeelgroepen en kinderopvang worden ook beweeglessen door buurtsportcoaches van Scala aangeboden. Daar blijft het niet bij, want zo gaan er binnenkort ook kookworkshops plaatsvinden op de basisscholen waarbij kinderen op een speelse manier leren over voeding en de duurzame voedselketen. Daarnaast kunnen scholen interventies kiezen op het gebied van voeding, beweging en gezondheid.

Ate Buiteveld van Rotaryclub Oosterwolde: het doel van Rotary Healthy Kids is om de kinderen (op een speelse wijze)  en hun directe omgeving kennis te laten maken met een gezonde leefstijl.

De houten kisten, die door De Kistenkoning zijn gemaakt, worden ieder kwartaal aangevuld met fruit van Woltinge groente- en fruitboer uit Appelscha.