© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wandelen voor Water 24 maart 2010

Wandelen voor Water 24 maart 2010

webmaster

Wandelen voor Kameroen!

Rotary Schoonhoven was op 24 maart steunpunt voor het landelijke Wandelen voor Water. Samen met Stichting Spomuza (www.spomuza.nl) waren wij verantwoordelijk voor het evenement ter plaatse.

340 kinderen

Maar liefst 340 kinderen van de basisscholen (groep 7 en 8) maakten mee wat leeftijdsgenoten in Afrika dgelijks meemaken: 6 km lopen met 6 liter water. In ontwikkelingslanden een van de dagelijkse klusjes van kinderen.

Na de tocht van 6 km dwars door het oude centrum van Schoonhoven werd het (sloot)water afgegeven in het watermeubel op de dam! Met het mooie weer werd dat een leuk gespetter!

Niet voor niets!

Maar de kinderen deden het niet voor niets! Ze waren gesponsord door ouders, buren, vrienden en familie. Daarmee verzamelden zij, tezamen met de eerdere opbrengst het door Rotary georganiseerde “waterconcert” in het najaar van 2009, maar liefst 11.000 euro! Mogelijk wordt deze opbrengst nog verdubbeld door het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking, zodat 22.000 euro beschikbaar komt voor een waterproject in Kameroen!

Foto’s