Golftoernooi 2016

ROTARY VOORBURG

PERSBERICHT

Leidschendam-Voorburg, 23 september 2016

Geslaagde golfdag voor Scouting Hubertus-Brandaan

Een geslaagd golftoernooi, circa 50 deelnemers die terugkijken op een prachtige dag, en een opbrengst van € 4.000,- voor Scouting Hubertus-Brandaan in Leidschendam-Voorburg. Dat is het resultaat van de golfdag die Rotary Voorburg op donderdag 22 september organiseerde bij de Golfvereniging Leeuwenbergh.

Uit handen van Rotary-voorzitter Heleen Harms ontving Scouting-voorzitter Evelien Beguin een symbolische cheque ter waarde van € 4.000,-. De Scouting moest helaas afscheid nemen van de oude sleepboot wegens te hoge onderhouds- en reparatiekosten. Het bijeengebrachte bedrag wordt, samen met de donaties en giften van andere acties en fondsen, geheel aangewend voor de aanschaf van de nieuwe, inmiddels in de vaart genomen sleepboot Luctor.

De bijdrage door Rotary Voorburg werd op 22 september bijeengebracht door circa 40 golfers, sponsoring en een loterij. Veel activiteiten op één dag met een prachtig resultaat. Ook het weer sponsorde ruimhartig mee: het was een prachtige dag.
Het toernooi werd gewonnen door Theo Smulders en Paul Gompen van de zusterclub Rotary Voorburg-Vliet.

Scouting Hubertus-Brandaan

Scouting Hubertus-Brandaan is een eigentijdse vereniging, die kinderen en jongeren een leuke vrije tijd biedt. Indoor- en outdoor-activiteiten op en rond het water vormen de hoofdmoot.

De groep is gehuisvest in een prachtig pand langs de Vliet, aan het Oosteinde 144 in Voorburg. Een uitstekende uitvalsbasis voor alle activiteiten. 

In tegenstelling tot veel andere scoutinggroepen in de regio is bij de Hubertus-Brandaan van het traditionele scoutinguniform geen sprake. Een blauwe sweater en T-shirt vormen het visuele kenmerk.

Zowel de van origine Voorburgse ‘padvinderij’ Sint Hubertus als de Haagse Brandaan-groep zijn opgericht in de vroege jaren dertig van de vorige eeuw. In 1989 hebben de twee groepen elkaar gevonden en een fusie was het resultaat: Scouting Hubertus-Brandaan. Inmiddels hebben we in 2014 alweer het 80-jarig jubileum gevierd en zijn we 25 jaar samen.

Rotary Voorburg

De organisator van het evenement, Rotary Voorburg, is een serviceorganisatie. Dat wil zeggen: de leden steunen op verschillende manieren hun medemens. Rotary is ook een netwerk, waarbinnen de leden bereid zijn hun (vak-)kennis ten dienste te stellen van de gemeenschap en direct of indirect deel te nemen aan charitatieve en educatieve projecten.

Rotary Voorburg werd opgericht in 1946, telt op dit moment ruim 50 leden en maakt deel uit van de internationale Rotaryorganisatie met 34.000 clubs in bijna 200 landen en wereldwijd tellen de clubs gezamenlijk 1,2 miljoen leden. Nederland telt ruim 19.000 leden in ongeveer 500 clubs.

-------------

<< einde nieuwsbericht >>

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Rotary Voorburg

Arjen Wapenaar

06 53 75 14 77

arjen@wapenaar.info

Fotobijschrift:

Uit handen van Rotary-voorzitter Heleen Harms (m)en Maarten Steemers (Rotary Voorburg Golfcommissie) ontvangt Hubertus-Brandaan-voorzitter Evelien Beguin (l) een symbolische cheque ter waarde van € 4.000.