© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotaryclub Weert helpt de Voedselbank en Stichting Urgente noden 2020

Rotaryclub Weert helpt Voedselbank en Stichting Urgente Noden

Remon Veraart van Rotaryclub Weert reikte op 28 augustus 2020 aan de Voedselbank Weert en Stichting Urgente Noden (SUN) Weert een cheque uit.

Ria Zincken-Ramaekers (r.) ontving als voorzitter van de Voedselbank een bedrag van € 1.800,-. Ger Verstegen (l.), voorzitter van SUN Weert kreeg een bedrag van € 700,-.

Dit voorjaar waren bijeenkomsten van Rotaryclub Weert niet mogelijk door de Covid-19-pandemie. In plaats daarvan is geld ingezameld voor mensen in Weert die bijzonder getroffen zijn. Daarvoor werd een bedrag van € 2.500,- bijeen gebracht. Dit bedrag is gedoneerd voor de meest noodzakelijk hulp die gegeven wordt door de Voedselbank en SUN Weert.

De Voedselbank voorziet in de eerste levensbehoeften, zoals levensmiddelen, voor mensen die onder het bestaansminimum zitten. Vaak zitten ze in de schuldsanering. Zonder de hulp van de Voedselbank zouden deze mensen honger lijden.

Er zijn ook mensen die een aanvraag hebben lopen voor hulp van de Voedselbank. In de tijd totdat ze daar daadwerkelijk gebruik van kunnen maken, zijn er cadeaukaarten. Deze kunnen worden gebruikt om levensmiddelen te kopen. De cheque van € 700,- voor SUN Weert is bedoeld voor deze cadeaukaarten.

Wat doet Rotary?

Duizenden Rotarians in Nederland ontplooien de mooiste activiteiten voor een ander, vaak in de buurt en achter de schermen. Van vluchtelingenhulp tot vakantieplezier voor álle kinderen, van wereldwijde poliobestrijding tot een brunch voor mantelzorgers.