© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Nieuwjaarsduik 2024

Vrolijke Nieuwjaarsduik


Op 1 januari bruiste het Wolderstrand weer van activiteit tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsduik. Onder begeleiding van opwekkende deuntjes van de Nep-Tunes en enthousiaste aanwijzingen van spreekstalmeester Mannes Schoppink, werden de deelnemers langs de inschrijving, de oliebollen en de opwarming naar de startlijn geleid.

Burgemeester G.J. Gorter leidde het aftellen, waarna om twee uur iedereen zich snel kon laten zakken in het water van het Wolderwijd voor een verfrissende duik, die dit jaar minder ver was door de hoge waterstand.

Na de duik kregen de deelnemers een oranje badmuts met een bekend merk erop, waarna ze zich snel konden terugtrekken naar de kant voor een warme handdoek, droge kleren en erwtensoep.

Als kers op de taart werden er na afloop prijzen uitgereikt voor de snelste mannelijke en vrouwelijke deelnemers, zowel boven als onder de 12 jaar, en voor de meest originele outfits. Burgemeester Gorter, die soms voor verrassingen kwam te staan, reikte de prijzen uit, waaronder aan een snelzwemmende deelneemster waarbij hij vlot moest overschakelen naar het Frans. Ook Julian Middelkamp viel in de prijzen, wiens grootouders speciaal voor het veertigjarig jubileum van Zeewolde waren overgekomen uit Canada.


De opbrengst van de Nieuwjaarsduik wordt verdeeld onder drie goede doelen: de oprichting van een hospice in Zeewolde, het Toon Hermans Huis Zeewolde (een inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten) en het IDPZ, dat elk jaar rond Kerst, Pasen en de zomer gevulde pakketten bezorgt bij mensen met minimale middelen.