Rotary Zeewolde is een betrokken serviceclub die midden in de samenleving staat.

Bezoek Gouverneur

Gouverneur D1570

Op bezoek bij RC Zeewolde: Marion van den Brink (Laren, 1950), gouverneur van het district 1570. Zij start haar speech met een vraag aan zichzelf te stellen, zodat ze ons iets kan uitleggen: ‘Waarom word ik gouverneur bij de Rotary?” Ze haalt bij haar antwoord de Bill en Melinda Gates Foundation aan: jouw inleg wordt verdrievoudigd! 

Marion wil zich inzetten voor ‘End Polio Now’. In 1985 kwam er nog polio voor in heel Afrika en Azië, grote delen van Zuid- en Midden Amerika en zelfs in Frankrijk en Spanje. Mede door de inzet van Rotary kwam polio in 2013 nog slechts voor in Nigeria, Pakistan en Afghanistan. Alertheid is thans vooral geboden in een land als Syrië en in vluchtelingenkampen. Marion was zelf in India en gaf daar kinderen ‘twee druppels’ voor een leven zonder polio.

District-site

Steun goede doelen

NJD Cheques 2015

De Rotaryclub Zeewolde verzorgt elk jaar de Zeewolder Nieuwjaarsduik, waarvan de opbrengst gaat naar goede doelen. Afgelopen vrijdag 6 maart 2015 werd er in restaurant Kaap Flevo een bijeenkomst georganiseerd om drie waardecheques, van 2.000 euro elk, officieel te overhandigen aan de goede doelen: Mantelzorg Zeewolde; Sri Lanka 4 All Zeewolde en Toon Hermanshuis Zeewolde.

Met de ondersteuning van de Rotaryclub Zeewolde, kan er voor jonge Mantelzorgers in het voorjaar van 2015 een speciale dag worden georganiseerd; kan er voor de therapie van kinderen met een beperking in Sri Lanka een prikkelvrije, geluidsarme Snoezelruimte worden gerealiseerd; zal het Toon Hermanshuis Zeewolde de schenking gebruiken voor het thema ‘Kinderen en Kanker’.

Doelen NJD

Afscheid Sipke Veenstra

Overhandiging van de award

Uit handen van voorzitter Bertill van de Wiel ontvangt Sipke Veenstra op 23 september j.l. de Paul Harris Fellow award.

Sipke heeft er om redenen voor gekozen om de Rotaryclub Zeewolde te verlaten, alwaar hij een grote staat van dienst had opgebouwd. Hij heeft onder meer veel betekend voor de organisatie van de jaarlijkse Nieuwjaarsduik. “Hij deelde zijn kennis en ervaring altijd met ons, en daar zijn we hem zeer erkentelijk voor”, aldus voorzitter van de Wiel. 


Sipke heeft als Rotarian veel goede contacten gekregen. Zijn laatste (officiële) woorden op de club luidden: “Mensen alle goeds. Ik wens jullie alle wijsheid toe bij je taak als Rotarian. Enne... ik ben het dorp niet uit.”

Contact met Rotaryclub Zeewolde