Rotary Zeewolde is een betrokken serviceclub die midden in de samenleving staat.

Belevingsbos Zeewolde

Belevingsbos

De Rotaryclub Zeewolde ontwikkelde samen met Staatsbosbeheer aan de Groenewoudseweg het belevingsbos De Zevensprong. Een speelbos met een avonturenpad en elke dag weer volop gelegenheid om te spelen en de natuur te ontdekken. Geurbuizen, muziekschalen, een reuzengroot spinnenweb, hutten, een gezonken schip, een heksenhuisje, houten bruggen, klimmen, klauteren en spelen: dat kun je in het belevingsbos. 

Eén maal per jaar knapt Rotary het bos op én organiseert zij met behulp van maatschappelijk stagiairs en met Staatsbosbeheer een gratis evenement voor basisschoolkinderen tot 9 jaar. Op die ene dag komt het bos tot leven en vind je er sprookjesfiguren en kun je mee doen in een levend bosverhaal. Helpen de schat zoeken, boeven en heksen wegjagen, iemand in nood helpen… Doe je mee?

Meer info

Steun goede doelen

NJD Cheques 2015

De Rotaryclub Zeewolde verzorgt elk jaar de Zeewolder Nieuwjaarsduik, waarvan de opbrengst gaat naar goede doelen. Afgelopen vrijdag 6 maart 2015 werd er in restaurant Kaap Flevo een bijeenkomst georganiseerd om drie waardecheques, van 2.000 euro elk, officieel te overhandigen aan de goede doelen: Mantelzorg Zeewolde; Sri Lanka 4 All Zeewolde en Toon Hermanshuis Zeewolde.

Met de ondersteuning van de Rotaryclub Zeewolde, kan er voor jonge Mantelzorgers in het voorjaar van 2015 een speciale dag worden georganiseerd; kan er voor de therapie van kinderen met een beperking in Sri Lanka een prikkelvrije, geluidsarme Snoezelruimte worden gerealiseerd; zal het Toon Hermanshuis Zeewolde de schenking gebruiken voor het thema ‘Kinderen en Kanker’.

Doelen NJD

2e Zuiderzeelandloop

Start van de 2e RZZLLoop

RC Zeewolde organiseerde 29 maart voor de tweede keer de ‘Rotary Zuiderzeelandloop’. Een recreatieve prestatieloop voor jeugd en volwassenen.


Ondanks de slechte weersomstandigheden was de opkomst dit jaar verdubbeld. Dit keer konden ook Nordic Walkers meedoen, hetgeen meteen een succes was. Met medewerking van het Waterschap Zuiderzeeland, dat de dijken beheert, kan de loop georganiseerd worden op dijk die Flevoland scheidt van het oude land.


De opbrengst van de loop komt in Zeewolde terecht bij het Participatiefonds. Een fonds voor huishoudens in Zeewolde die, ondanks de bestaande sociale vangnetten, buiten de boot dreigen te vallen.

Op Facebook
Contact met Rotaryclub Zeewolde