2019-11-26-weekbericht.docx

Weekbericht 26 november 2019

Rondvraag.

·

Ruud krijgt een nieuwe heup.

·

Clubzaken wordt van 10 december naar 14 januari verzet

·

Op 10 december is er een Levensbericht

5 Minuten praatje

Gerard is weer terug uit Canada. Hij rapporteert over de uitstraling van de Presidentsverkiezingen in 2020 in USA op Canada. De Democraten proberen Trump van de troon te stoten. OP 700 km afstand van de woonplaats van Annie is Peter Buttigieg burgemeester van de stad, met iets meer dan 100.000 inwoners, South Bend. Het ligt in Indiana. Peter is 37 jaar en is met zijn tweede termijn bezig. Dat is bijzonder in U.S.A. omdat hij openlijk Gay is. Op dit moment is hij één van de vijf meest kansrijke kandidaten voor de democratische nominatie. In de Polls voor de eerste Primary in IOWA staat hij zelfs bovenaan.

Gerard heeft samen met Annie veel discussies op de TV gevolgd en zijn door hem geïnspireerd geraakt. Zij vragen zich echter wel af of hij de Black Community goed kan aansluiten, ondanks dat zijn aanpak veel weg heeft van die van Obama.

Gerard en Annie zijn naar South Bend gereden hebben geprobeerd om hem te ontmoeten om een handtekening in een door hem geschreven boek te laten zetten. Dat is helaas net niet gelukt. Maar met een goed verhaal bij zijn rechterhand, hebben ze wel zijn kantoor van binnen kunnen bekijken. Ik ( JK.) hoopt dat ze dat kunstje nog een keer kunnen flikken als hij tot President is gekozen.

Vera Bosch vertelt over haar deelname dit najaar aan de RYLA

Van 11 tot 13 oktober was er in Heek Nienborg ( DLD) een Duits-Nederlandse RYLA met in totaal 18 deelnemers. RYLA is ontstaan in Australië in 1959. De interesse was zo groot dat Rotary International het idee heeft overgenomen voor trainingen van jongeren tussen de 14 en 30 jaar in karakter, leiderschap , persoonlijke ontwikkeling en goed burgerschap.

Vera vertelt enthousiast over het programma en heeft daarbij ervaren dat andere mensen een ander beeld van haar hebben dan ze zelf dacht. In het begin is er een test geweest om te bepalen of je meer van een leider of van een Expert in huis hebt. Met deze bagage worden opdrachten in workshops gedaan. En opvallend is dat je daarna bij iedereen vrij snel ziet of hij meer leider of meer een expert is. Om leiderschap te ontwikkelen is er en workshop met personeelsproblemen gedaan en hoe je met tijdsdruk moet omgaan.

Een assessor heeft daarna in groepjes van vier gespiegeld wat bij iedereen goed was en wat beter kon. Zij was geïnspireerd door een presentatie waarbij een Assessor vertelde over zijn werkervaring in het buitenland.

Vera denkt veel profijt te hebben van deze RYLA, ze is zelfverzekerder geworden.

Wij wensen Vera veel succes bij het afronden van haar studie Rechten in Groningen.

Jan Kuyvenhoven 1 december 2019