© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Club Assen steunt Jeugdfonds Sport en Cultuur

Rotary Assen steunt Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

Rotaryclub Assen bestaat dit jaar 80 jaar. De club viert het lustrum met diverse activiteiten. De opbrengst van deze acties gaat naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe. Rotary Assen vindt het belangrijk dat ieder kind kan sporten of muziek maken.  Voorzitter Yvonne Dijstelbloem overhandigt de cheque ter waarde van 2.000 euro op zaterdag 30 november om 12.15 uur aan Gerda Sennema van het Jeugdfonds. Dat gebeurt  in een live uitzending van Omroep Assen in het pop-up radiostation in de Oudestraat. Voor dit bedrag kunnen acht kinderen een jaar lang sporten of vijf kinderen een jaar lang muziekles volgen.

Zo kan ieder kind meedoen
Voor kinderen waar thuis te weinig geld is om te sporten, op muziekles te gaan, of aan streetdance, schilderen of theater te doen, is het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij betalen voor kinderen en jongeren de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument. 

Hoe het werkt
Er is een intermediair nodig om de aanvraag te doen. Bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, cultuurcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener, vrijwilliger van de Stichting Leergeld of het sociaal wijkteam. Als de aanvraag ingediend is, kan het kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. De contributie of het lesgeld wordt direct betaald aan de club of instelling waar het kind op les gaat.